Waarvoor lenen mensen geld? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarvoor lenen mensen geld?

Geld lenen kost geld, maar toch doet bijna iedereen het wel. Weet jij waarvoor mensen het meeste geld lenen? Hieronder zetten we het voor je op een rij!

Hiervoor lenen mensen vaak geld

Mensen sluiten vaak een lening af – bijvoorbeeld via Findio – om het volgende te kunnen financieren:

Een huis kopen

De meest voorkomende reden waarom mensen geld lenen is natuurlijk omdat ze een huis willen kopen. In Nederland ligt de gemiddelde huizenprijs ruim boven de 400 duizend euro en dat geld heeft bijna niemand op zijn of haar bankrekening staan. Dan zit er natuurlijk maar een ding op en dat is geld lenen. Je neemt dan een hypotheek en die los je in de toekomst weer af.

Een huis verbouwen

Een huis is voor veel mensen vaak de reden om geld te lenen, want ook de verbouwing van een huis wordt regelmatig op deze manier gefinancierd. Dat is ook niet zo gek, want ook een verbouwing kan al gauw duizenden tot tienduizenden euro's kosten. Zo is de verbouwing van de keuken of badkamer altijd prijzig, maar ook kleinere aanpassingen – zoals een nieuwe vloer of tuin – kunnen een aardige hap uit je portemonnee nemen.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Een huis verduurzamen

Tegenwoordig is het ook een trend om je huis te laten verduurzamen. Dit wordt door de overheid gestimuleerd en daardoor kan je zelfs een subsidie krijgen voor de aanpassingen. Dit is vaak weliswaar niet genoeg om de hele verduurzaming te betalen en mensen kiezen er dan ook wel voor om dit met een lening te financieren. Bij verduurzaming moet je bijvoorbeeld denken aan zonnepanelen, een warmtepomp of isolering.

Dat is op zich geen slechte investering, want het verduurzamen van een huis maakt je woning niet alleen meer waard, het kan ook nog eens de maandelijkse kosten – zoals de energierekening – omlaag brengen.

Waarvoor lenen mensen geld? 13

Meubels voor een huis kopen

Een huis moet ook worden ingericht en zonder meubels is het wel lastig leven. Meubels zijn ook niet echt goedkoop, maar zonder kan je niet. En daarom wordt er ook regelmatig geleend om spullen te kopen voor de woning.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Een tweede huis kopen

Een tweede huis of vakantiehuis wordt vaak gezien als een goede investering en daarom zijn mensen ook bereid om hiervoor geld te lenen. Zelf een tweede huis kopen is namelijk weer net iets te duur, maar via een lening kan dit dus wel weer worden gedaan én ook rendabel zijn.

Een auto kopen

In Nederland rijden er bijna 9 miljoen auto's rond, en ook die zijn regelmatig gekocht met behulp van een lening. Auto's zijn namelijk ook niet bepaald een goedkope aankoop – zelfs als je voor een occasion gaat – en dan moet er dus ook weer geld geleend worden. Een auto kan je echter geen rendabele investering noemen, maar ja, veel mensen kunnen er ook niet zonder mee.

Een eigen bedrijf beginnen

Nederland telt ook heel wat ondernemers die een eigen bedrijf beginnen, maar ook dit kost geld. Dan moet er dus worden geleend. Dit is natuurlijk niet erg als het bedrijf later een groot succes wordt. Als je dus een echt goed plan hebt, dan kan dit nog wel eens de beste reden zijn om geld te lenen!

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.