Thuiswerken stimuleren? Dat doe je zó 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Thuiswerken stimuleren? Dat doe je zó

De afgelopen jaren hebben we in bijzondere omstandigheden geleefd. Door de coronapandemie waren alle normale dingen plots niet meer zo normaal. We kregen met een avondklok te maken, we moesten afstand houden en we moesten vanuit huis gaan werken.

Is het vanuit huis werken bij je werknemers goed bevallen? Dat is goed voor te stellen. Vanuit huis werken brengt voor werknemers namelijk heel veel voordelen met zich mee. Ook jij, als werkgever, kan hier van profiteren. Zo is het niet meer noodzakelijk om een heel groot kantoorpand te huren. En je kunt ook nog eens (flink) besparen op de reiskosten van je personeel.

Zie je het thuiswerken van je personeel daarom ook wel zitten? Dan is het de hoogste tijd om dit te stimuleren. Dat doe je met onderstaande tips.

Tip 1: stel een budget voor het thuiskantoor beschikbaar

Ten eerste doe je er verstandig aan om een budget voor het thuiskantoor beschikbaar te stellen. Met dit budget kunnen je werknemers hun kantoor volledig naar wens inrichten. Ze gaan hierdoor productiever werken, terwijl je hiermee ook nog het ziekteverzuim terug kunt dringen. Als iedereen een goede bureaustoel thuis heeft, worden hiermee immers lichamelijke klachten voorkomen.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Tip 2: begeleid je werknemers bij het thuiswerken

Van elke dag naar kantoor toegaan naar vanuit huis werken. Voor veel werknemers voelt het al prettig aan, maar voor andere werknemers is het nog een kwestie van wennen. Om dit gewenningsproces te stimuleren, is het advies om je werknemers goed te begeleiden.

Dit doe je bijvoorbeeld door het thuiswerken mondjesmaat door te voeren. Laat je werknemers eerst 2 dagen vanuit huis werken, vervolgens 3 dagen en tot slot 4 dagen. De laatste dag kunnen je werknemers wél naar kantoor komen, bijvoorbeeld om belangrijke zaken face-to-face te kunnen bespreken.

Tip 3: laat mokken bedrukken

Je werknemers gaan de momentjes bij de koffiemachine ongetwijfeld missen. Om je werknemers toch van hun koffie of thee te laten genieten, is het advies om mokken te laten bedrukken. Door de mokken te bedrukken, geef je gewoonweg een leuk én praktisch cadeau aan je werknemers. Op het moment dat zij thuiswerken, voelen ze zich hierdoor bovendien meer verbonden met het kantoor/bedrijf. Dat is zeker het geval als je voor mokken met tekst kiest.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Tip 4: beloon het thuiswerken

Het is op verschillende manieren mogelijk om het thuiswerken te belonen. Zo kun je per dag een bepaald budget beschikbaar stellen. Met dit budget kan je werknemer bijvoorbeeld het extra energieverbruik of de extra koffiebonen bekostigen. Veel bedrijven kiezen er al voor om bijvoorbeeld 2 euro per dag aan elke werknemer te geven.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.