Geld verdienen met je hobby: Ideeën voor een succesvolle webshop! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Geld verdienen met je hobby: Ideeën voor een succesvolle webshop!

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is mogelijk! Met een goed idee en wat inspanning kun je met een webshop een flink zakcentje verdienen. Het leukste is nog dat je zelf bepaalt wat je verkoopt. Ben je kunstenaar, knutselaar of verzamelaar? Dan heb je een grote kans om van je webshop een succesvolle onderneming te maken.

Hier geven we je wat ideeën als inspiratiebron voor je webshop. Maak er gebruik van!

Maar eerst: Hoe maak je een webshop?

Een webshop is in principe een software die je op je website installeert. Hierdoor kun je betalingen ontvangen en een verkoop verwerken. Vervolgens wordt keurig in je online-administratie bijgehouden wat je inkomsten en uitgaven zijn geweest. Het is natuurlijk van belang dat je gebruikmaakt van een betrouwbaar e-commercebedrijf dat de software levert. Deze zullen namelijk in contact komen met je financiën.

Een goed voorbeeld van zo’n e-commercebedrijf is CCV Shop. Dit is een alles-in-1 oplossing voor je webshop. Je hoeft dus zelf bijna nergens naar om te kijken. Ook helpen ze je op weg om zo veel mogelijk producten te verkopen. Meer leren over een webshop beginnen? Dan geven ze je ook alle benodigde kennis om geïnformeerd je onderneming te starten.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Let op! Je moet je webshop ook laten registreren bij de KvK!

Kies een niche

Je webshop zal flink wat concurrentie hebben op het internet. Daarom is het belangrijk dat jij je van de rest kunt onderscheiden. Doe dit door een specifieke doelgroep aan te spreken. Ga bijvoorbeeld niet voor ‘sieraden’, maar voor ‘sieraden met edelstenen’, of ‘sieraden met een helende werking’. Met een simpele zoekopdracht in Google zie je waar mensen interesse in hebben, en waar het aanbod nog schaars is. Daar kun jij mooi op inspelen!

Flip meubilair

Ben je een klusser? Dan is het ‘flippen’ van meubilair een geweldige kans om van je talent een bron van inkomsten te maken. Flippen is het nemen van oude, tweedehands meubilair om ze om te bouwen tot een uniek en stijlvol nieuw object. Je geeft een meubelstuk dus een tweede leven.

Veel oud meubilair is meestal op de kop te tikken, of wordt zelfs gratis aangeboden. Met wat liefde en energie is hier een heus kunstwerk van te maken! Op je webshop bied je vervolgens de vernieuwde meubelstukken aan. Hiervoor kan je veel meer vragen dan je erin geïnvesteerd hebt. Al je producten zijn namelijk uniek. Je kunt zelfs in opdracht werken voor klanten met een bepaald doel voor ogen!

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Maak het persoonlijk

Nogmaals, aan winkels is er geen tekort. Alles wat verkocht kán worden, wordt dat dan ook al. Het enige unieke dat jij kunt verkopen, ben jij zelf! Jij bent bijvoorbeeld de enige met jouw schilderstijl of smaak in decoratie. Door jezelf het ‘merk’ te maken, kun je je webshop beter marketen. Probeer daarom een specifieke stijl of imago te creëren waaraan je klanten je makkelijk kunnen herkennen. Mensen die zich aangesproken voelen door jouw stijl, zullen terugkomen naar je webshop.

Ga op zoek naar koopjes

Iemands rotzooi is altijd andermans schat. Heb jij een goed oog voor mode? Ga dan alle rommelmarkten en tweedehandswinkels af die je kunt vinden. Veel kleding wordt hier over het hoofd gezien, omdat het moeilijk is om jezelf erin rond te zien lopen. Koop deze kleding op voor een spotprijsje, was ze (en repareer ze eventueel), en fotografeer ze op professionele manier.

Op deze manier zullen klanten de kleding niet zien als afdankertjes, maar als unieke vintage kledingstukken. Als je de stukken ook nog eens betaalbaar houdt, zul je veel klanten kunnen verwachten.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.