Kerstpakketten 2020
Saved Read later
Deel dit bericht

De kerstpakketten trends voor de komende feestdagen

Een kerstpakket of eindejaarspakket is een blijk van waardering richting het personeel. Veel medewerkers kijken hier naar uit. Wordt het dit jaar een levensmiddelenpakket, een verzorgingsset of pak je met iets heel anders uit? We hebben de meest opvallende kerstpakketten trends op een rij gezet.

Duurzame en milieubewuste kerstpakketten

Kerstpakketten met herbruikbare en milieuvriendelijke producten zijn al enige tijd de trend. Denk aan recyclebare verpakkingen, bamboe keukengerei of herbruikbare producten.

Ook energiebesparende producten zijn erg populair. Zoals ledlampen, oplaadbare batterijen en zonne-oplaadapparaten. Energiebesparende gadgets zijn goed voor het milieu én voor de portemonnee van de gebruiker. Dit valt bij je personeel altijd goed in de smaak.

DIY kerst- of eindejaarspakketten

Of het nu om kerstpakketten of eindejaarsgeschenken gaat, probeer de creativiteit van je personeel te prikkelen. Geef het pakket een persoonlijke touch en voeg DIY-elementen toe. Bijvoorbeeld een kerstkoekjesmix, een set om zelf kaarsen te maken of een bouwpakket voor een theelichthouder of woondecoratie.

Met een DIY pakket krijgt de ontvanger alle benodigdheden (inclusief stappenplan) om zelf iets te maken. Leuk om te geven én te krijgen. En onthoud: het stimuleren van creativiteit bij medewerkers leidt tot een verbeterde productiviteit op de werkvloer.

Producten van lokale boeren, bakkers en ambachtslieden

Ondersteun lokale ondernemers en voeg producten van hen aan het kerstpakket toe. Hiermee laat je zien dat je lokale ondernemers een warm hart toedraagt, maar ook dat je waarde aan ambachtelijke producten hecht. Op deze manier maakt je personeel kennis met nieuwe lokale producten.

Gezondheidsbewuste snacks

Gezonde en biologische snacks zijn erg in trek. Denk aan notenmixen, gedroogd fruit, biologische sappen en glutenvrije lekkernijen. Tijdens de feestdagen draait het niet alleen om gezelligheid maar ook gezondheid en welzijn. Hier passen dit soort snacks heel goed bij.

Gepersonaliseerde geschenken

Zoek je een uniek of origineel cadeau voor het personeel? Kies dan voor een gepersonaliseerd geschenk. Dit is een originele manier om medewerkers tijdens de feestdagen te verrassen. Enkele voorbeelden zijn gegraveerde glazen, met de naam bedrukte producten of handgeschreven kaarten.

Een gepersonaliseerd geschenk is een individuele waardering. Het vraagt meer werk om zo’n pakket samen te stellen, maar het geeft aan hoe dicht jij bij je medewerker(s) staat.

Tiktokwaardige inhoud

Doe jij het al, je kerstpakket op TikTok delen? Steeds meer ondernemers laten via sociale media zien welke waardering ze aan hun medewerkers geven. Ook leuk: moedig je medewerkers aan om de inhoud van hun kerstpakket op TikTok of andere social mediaplatforms te delen. Verzin unieke hashtags om het delen te stimuleren.

Het digitale detox pakket

We zijn steeds afhankelijker geworden van digitale media zoals het internet en bijbehorende apparaten. Sommigen raken hier zelfs verslaafd aan. Wil je jouw medewerkers wat rust in hun hoofd gunnen? Maak van je kerstpakket of eindejaarsgeschenk een digitale detox. Je helpt medewerkers bij het vinden van een goede balans tussen online en offline.

Het digitale detox pakket bestaat uit boeken, notitieboekjes, kaartspellen of aromatherapieproducten. Allemaal middelen om (offline) meer ontspanning en rust te vinden.

Is een kerstpakket nog van deze tijd?

Elk jaar duiken nieuwe kerstpakketten trends op. Al een aantal jaar stijgt de gemiddelde prijs van een kerstpakket aanzienlijk, maar is een kerstpakket nog wel van deze tijd? Hier is geen twijfel over mogelijk: medewerkers verlangen nog steeds naar een mooi pakket. Het is een traditie die niet verloren mag gaan.

Goed om te weten: een bedrijf is niet verplicht om een kerstpakket te geven. Maar het is wel een extraatje voor je personeel, net als een bonus. Geef het pakket enkele dagen vóór Kerstmis, het liefst op de laatste vrijdag voordat de ‘kerstvakantie’ aanbreekt. Of bij een eindejaarsgeschenk: tussen kerst en nieuwjaar, maar uiterlijk 31 december. Alvast fijne feestdagen!

804

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.