Banentrends: Populaire en kansrijke banen bij de overheid 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Banentrends: Populaire en kansrijke banen bij de overheid

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Overweeg dan eens om rond te kijken bij de Nederlandse overheid. Hier zijn talloze leuke banen te vinden die ook nog eens goed betalen. In dit artikel zetten we een paar populaire en kansrijke banen bij de overheid voor je op een rij.

Werken bij de EU

In de laatste jaren is werken bij de EU steeds populairder geworden. Uit een recent onderzoek is gebleken vooral traineeships bij Europese instellingen momenteel erg geliefd zijn onder banenzoekers. Zo waren dit jaar onder meer de traineeships bij de Europese Centrale Bank, het Europese Parlement en het Europese gerechtshof erg in trek.

Eu

Omgevingsrecht specialist

Mensen die onlangs een studie omgevingsrecht hebben afgerond zullen de komende tijd ook relatief makkelijk aan een baan komen bij de overheid. Volgend jaar gaat namelijk op 1 januari – naar verwachting – de nieuwe Omgevingswet in werking. Dit levert flink wat veranderingen op, want hierbij worden meerdere wetten, Algemene Maatregelen van Bestuur en ministeriële regelingen gebundeld. Dit moet voor betere en snellere besluitvorming zorgen, maar in eerste instantie zal die verandering flink wennen zijn. Mensen met deze kennis zullen daardoor behoorlijk in trek zijn op de banenmarkt.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Omgevingsrecht

Jeugd en gezin

In 2020 ontvingen bijna één op de tien jongeren jeugdzorg. Ruim 400 duizend jongeren krijgt op dit moment jeugdhulp, ongeveer 41 duizend jongeren krijgt jeugdbescherming en ruim 8 duizend jongeren hebben te maken met jeugdreclassering. In de sector jeugd en gezin was er dus al een flinke vraag naar goede arbeidskrachten, maar dit gaat na de gevolgen van de coronapandemie waarschijnlijk alleen nog maar toe nemen. Dit is daardoor in de komende tijd ook een kansrijke sector bij de overheid.

Jeugd en gezin

Ministerie van Defensie

Het zal je misschien verrassen, maar het Ministerie van Defensie is een van de populairste werkgevers in Nederland. Uit een onderzoek is gebleken dat het Ministerie van Defensie de op één na populairste werkgever is bij rechtenstudenten en ook technische en business en marketing studenten zijn erg gecharmeerd van een baan op dit ministerie. Daarnaast lijkt Defensie nu ook weer meer budget te krijgen van het kabinet. Lang was Defensie een soort ondergeschoven kindje, maar nu ziet het er naar uit dat het budget zo maar eens met miljarden kan stijgen. Daarmee worden vooral tekorten mee weggewerkt, maar er zullen ongetwijfeld ook weer nieuwe banen hiermee ontstaan.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Defensie

Rijkswaterstaat

Deze zomer kende Nederland flink wat wateroverlast en daardoor staat de Rijkswaterstaat ook weer in de schijnwerpers. We gaan in de toekomst waarschijnlijk nog veel meer last krijgen van hevige buien en enorme droogteperiodes. Daar moeten we als land beter mee omgaan en dat is ook deels de taak van de Rijkswaterstaat. En daarom kan je in de toekomst hier nog genoeg baankansen verwachten.

Rijkswaterstaat

Belastingdienst

De blauwe envelop van de Belastingdienst mag dan wel niet zo populair zijn, de belastingdienst is zelf wel erg geliefd bij de jobhunters. In 2020 solliciteerden bijna 50 duizend mensen bij de Belastingdienst en kreeg een vacature gemiddeld 13 sollicitanten. De Belastingdienst zou vooral aantrekkelijk zijn vanwege de inhoud van de functies, de grote verantwoordelijkheid, de ontwikkelmogelijkheden en de maatschappelijke relevantie. Daarnaast heb je een redelijke baanzekerheid bij de Belastingdienst en dat spreekt ook veel mensen aan.

Belastingsdienst

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.