4x tips om jouw teams hechter te maken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

4x tips om jouw teams hechter te maken

Als je een organisatie of een afdeling van een organisatie runt, weet je hoe belangrijk het personeel is. Zij zijn de draaiende motor van het bedrijf. Om mensen optimaal te laten functioneren moeten er een aantal zaken op orde zijn. Je moet ten eerste zorgen voor voldoende personeel, daarnaast moet dat personeel lekker op zijn of haar plek zitten en moeten de gevormde teams goed (genoeg) op elkaar afgesteld zijn. Dit kan helaas best wel lastig zijn. Je hebt immers te maken met allemaal verschillende soorten mensen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de teams wat hechter te maken. In dit artikel lees je een aantal tips.

Breng je team samen

Door corona hebben we de kans gekregen om te experimenteren met thuiswerken. Bij veel bedrijven was dit succesvol met als resultaat dat veel medewerkers momenteel remote werken. Dat is een fijne ontwikkeling, maar dat kan ervoor zorgen dat je team niet zo vaak meer compleet op kantoor is. Daarom kan het slim zijn om een vaste dag af te spreken waarop iedereen naar kantoor toe moet komen. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen mogelijk, maar het kan prettig zijn om een uitgangspunt te nemen. Kies een dag die voor iedereen haalbaar is en waarop het merendeel van het team aan het werk is. Dit is ook een goede manier om iedereen erbij te (blijven) betrekken.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Ontdek het probleem

Als je het gevoel hebt dat het tussen je teamleden niet helemaal lekker botert, is het belangrijk dat je het probleem bij de kern aanpakt. Je moet eerst ontdekken waar het vandaan komt. Is er een werknemer die niet lekker binnen de groep ligt, zijn er te veel van dezelfde persoonlijkheidstypes in het team of kennen mensen elkaar simpelweg niet goed genoeg? Maak bijvoorbeeld een enquête of plan een evaluatiegesprek met iedereen in. Zorg hiervoor wel dat zij jou vertrouwen, anders zullen ze niet zo snel iets loslaten. Maak goed duidelijk dat alles wat zij delen tussen jullie blijft óf dat je het enkel deelt zonder de naam van de werknemer te benoemen.

Blijf communiceren

Het is voor ieder team erg belangrijk dat er voldoende gecommuniceerd wordt. Op het moment dat je merkt dat dit niet goed verloopt, kun je ervoor kiezen om teambuildingspellen te gaan doen. Er zijn erg veel spellen die jouw team dichter bij elkaar kunnen brengen. Als je even googelt, kom je talloze spellen tegen die weinig materialen nodig hebben, maar toch een goede impact op het teamverband hebben. Probeer regelmatig zo’n spel uit.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Doe gezamenlijk leuke dingen
Misschien is de belangrijkste tip nog wel dat jullie samen leuke dingen moeten gaan doen. Activiteiten hoeven het bedrijf geen geld te kosten. Ga bijvoorbeeld een wandeling maken in de buurt van het kantoor. Regent het? Geen zorgen, neem een aantal bedrukte paraplu’s mee en ga alsnog lekker op pad. Als het bedrijf wel wat meer budget heeft voor activiteiten, kunnen jullie ook eens de hort op. Ga bijvoorbeeld lekker ergens lunchen, doe een escaperoom of zoek een andere leuke activiteit waarbij jullie je even niet in de werkomgeving bevinden. Ook leuk: stel een gezamenlijk doel en probeer dit als team te bereiken. Probeer bijvoorbeeld om samen zoveel mogelijke relatiegeschenken met bedrukking aan klanten te geven.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.