Met deze tips vind je snel de perfecte eettafel 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze tips vind je snel de perfecte eettafel

De eettafel is in veel woningen het kloppende hart. Het kloppende hart waar veel tijd doorgebracht wordt en waar veel gezellige momenten beleefd worden. Ben je van mening dat dit ‘kloppende hart’ in jouw woning niet perfect is? Dan is het aan te raden om eens kritisch naar de eetruimte in je woning te kijken.

Probeer allereerst te achterhalen wat er mis is met de ruimte. Ben je bijvoorbeeld van mening dat de muren niet meer al te fraai zijn? Geef deze dan een ander kleurtje. Of ben je van mening dat de eettafel niet meer naar je wens is? Dan is het zaak om op zoek naar een nieuwe eettafel te gaan. Met onderstaande tips vind je snel de perfecte eettafel voor in jouw woning.

Tip 1: kijk goed naar de afmetingen van je eetruimte

Dit klinkt misschien als een cliché tip, maar het is één van de beste tips. Door goed naar de afmetingen van je eetruimte te kijken, kun je op twee gebieden de juiste keuze:

  • De exacte afmetingen van je eettafel. Wil je bijvoorbeeld een eettafel van 2 meter lang hebben? Dan moet je goed nagaan of dit wel in jouw eetruimte past.
  • De vorm van je eettafel. Ook moet je goed naar de vorm van de tafel kijken. Ronde eettafels vragen bijvoorbeeld om een andere soort ruimte dan een rechthoekige eettafel. Het is daarom ook belangrijk om goed naar de vorm van je eetruimte te kijken.

In het verlengde hiervan moet je ook goed naar het aantal stoelen kijken. Wil je 4 stoelen om de eettafel neerzetten? Of wil je mogelijk 6, 8 of zelfs 10 stoelen om de tafel neerzetten? Een en ander is afhankelijk van de afmetingen van de tafel, maar ook van je persoonlijke voorkeuren.

Tip 2: kijk goed naar de stijl van je woning

Heb je je woning in een Scandinavische stijl ingericht? Dan zou je op zoek moeten gaan naar een tafel die hier perfect bij past. Dat is ook het geval als je voor een moderne, luxe, industriële of natuurlijke stijl hebt gekozen. Stem al met al de stijl van de tafel volledig af op de stijl van je woning.

Tip 3: denk goed na over het gewenste gebruik

Bij een eettafel zou je ook goed over het gewenste gebruik na moeten denken. Wil je de eettafel bijvoorbeeld puur en alleen gebruiken om te eten? Of wil je de eettafel ook kunnen gebruiken voor het spelen van spelletjes of het doorbrengen van veel tijd met elkaar? In dat tweede geval sluit een ronde eettafel perfect op je wensen aan. Een ronde eettafel wordt over het algemeen als gezelliger beschouwd.

Ook hierbij kom je vanzelf weer uit bij het aantal stoelen. Als je met veel mensen tegelijkertijd aan de eettafel plaats wilt nemen, heb je meerdere stoelen nodig. Onder aan de streep komt dus het meeste aan op de afmetingen van zowel de ruimte als de tafel.

Tip 4: kijk goed naar het materiaal

Eerder heb je al de tip gekregen om de eettafel af te stemmen op de stijl van je woning. Eén van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, is om een keuze te maken tussen de materialen.

Wil je bijvoorbeeld een eettafel van hout, staal, glas of andere materiaalsoort hebben? De mogelijkheden zijn op dit gebied tegenwoordig eindeloos. Maak daarom voor jezelf een goede vergelijking tussen de materiaalsoorten. Het bestellen eettafel is al met al niet zomaar te doen. Zet je wensen op een rijtje, volg bovenstaande tips op en kijk goed naar de ruimte in je woning!

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.