3 tips om productiever te zijn tijdens het thuiswerken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

3 tips om productiever te zijn tijdens het thuiswerken

De populariteit van het thuiswerken nam al jaren toe. Sinds de pandemie kunnen we ons echter bijna niets anders meer voorstellen. In korte tijd is het zo gebruikelijk geworden om thuis te werken, dat we ook nu – na de pandemie – dit blijven doen. Niet gek ook, want er zitten veel voordelen aan het werken vanuit huis. Het grootste voordeel is misschien wel dat het veel tijd bespaart. Veel bedrijven laten hun werknemers nu flexibel werken. Enkele dagen thuis en soms op kantoor. Geen wonder, want thuiswerken kan veel voordelen opleveren. Denk alleen maar eens aan de reistijd die wordt bespaard. Toch heeft het soms ook een nadeel. Verleidingen liggen namelijk sneller op de loer, waardoor men de productiviteit kan verliezen. Gelukkig is dat ook te voorkomen.

Om de productiviteit te verbeteren, is het belangrijk dat je over de juiste mindset en omgeving beschikt. Werk jij regelmatig vanuit huis en vertoon je veel vaker uitstelgedrag? Zou je een stuk productiever willen zijn? Ga dan aan de slag met de volgende tips en merk direct het verschil.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

1.      De juiste omgeving

Productief thuiswerken is onmogelijk als je geen goede werkomgeving hebt. Je kunt niet verwachten dat je even productief bent als op kantoor zodra je op de bank plaatsneemt of aan de eettafel gaat zitten. Zeker niet wanneer gezinsleden ook nog eens regelmatig voorbij komen of vragen stellen.

Ga je dus echt structureel vanuit huis werken? Dan moet je ook een fijn thuiskantoor hebben. Een afsluitbare ruimte, waar je ongestoord kunt werken. Investeer bovendien in een goed bureau, een ergonomische bureaustoel en creëer voldoende opbergruimte. Op die manier hou je de ruimte opgeruimd en kun je veilig en probleemloos zitten. De juiste omgeving doet echt wonderen voor jouw productiviteit.

2.      Maak een dagelijkse planning

Begin elke dag met het maken van een planning. Welke taken moeten vandaag echt af? Welke hebben prioriteit en welke dingen zou je nog kunnen doen als je extra tijd hebt? Het is belangrijk om jezelf uit te dagen. Probeer doelen te stellen. Zet tevens op een rij hoeveel tijd je voor elke activiteit mag uittrekken. Op die manier voorkom je uitstelgedrag, werk je sneller en ben je dus ook veel productiever.

Zorg er wel voor dat je in je planning rekening houdt met pauzes. Pauzes zijn niet voor niets verplicht. Het is noodzakelijk om jezelf af en toe even uit de situatie te halen. Het lijkt misschien productiever om gewoon door te werken, maar je zult merken dat je zonder pauzes minder snel werkt en ook sneller fouten maakt.

Bekijk ook:
Recruitment moet niet onder HR worden geschaard

3.      Durf om hulp te vragen

Loop je al dagen tegen hetzelfde probleem aan? En kom je er gewoon niet uit? Schroom je dan niet om hulp te vragen. Bijvoorbeeld van je collega’s of een zakenpartner. Soms raak je zo verstrikt in een project, dat je het niet meer helder kunt zien. Dan is het prettig om dit even met iemand anders te bespreken en eventueel hun feedback te krijgen. Ook tijdens het thuiswerken

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.