3 interessante verdienmodellen voor online ondernemers 9
Saved Read later
Deel dit bericht

3 interessante verdienmodellen voor online ondernemers

Het ondernemerschap is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Voor een ondernemer 20 jaar terug was het vooral zaak om te netwerken, netwerken en nog eens netwerken. Voor een moderne ondernemer is dit een compleet ander verhaal. Zeker als je een online ondernemer bent, heb je veel meer de touwtjes in eigen handen. Je bepaalt zelf hoe je te werk gaat en met welk online verdienmodel je je bezig houdt.

Ben je op dit moment al actief als online ondernemer? Of heb je de wens om als online ondernemer te starten? In beide gevallen is het aan te raden om eens naar onderstaande 3 verdienmodellen te kijken. Dit zijn namelijk verdienmodellen waar menig ondernemer veel geld mee verdiend.

Online verdienmodel 1: affiliate marketing

Affiliate marketing is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de beste online verdienmodellen. Dit komt voornamelijk door de baten-risico verhouding. Je kunt veel geld met affiliate marketing verdienen, terwijl je hier niet al teveel risico voor hoeft te lopen.

Als affiliate marketeer promoot je producten of diensten van andere partijen. Dit kunnen bijvoorbeeld abonnementen of fysieke producten zijn. Als je bijvoorbeeld een website over babyproducten hebt, kun je babyproducten van bijvoorbeeld Bol.com promoten. Uiteindelijk is het de doel dat mensen via jouw website in de webshop van de verkopende partij uitkomen. Is dat het geval en gaat de bezoeker over tot aankoop? Dan ontvang je hier een commissie voor.

Bekijk ook:
Lex Gielen: “Capilex doet wat banken vaak niet doen”

Deze commissie is veelal een percentage van de orderwaarde. Zeker als er sprake van een flinke orderwaarde is, kun je met dit online verdienmodel veel geld verdienen.

Online verdienmodel 2: dropshipping

Heb je online interessante producten gevonden die je wilt verkopen? Zie je het alleen niet zitten om alle fysieke webshophandelingen zelf uit te voeren? Dan is dropshipping een geweldige optie. Bij dit online verdienmodel werk je met een dropship partij samen.

Deze partij neemt al het fysieke werk voor je uit handen. Dit houdt onder meer in dat deze partij het voorraadbeheer verzorgt, de bestellingen inpakt en de bestelling verzend. Het enige waar jij omkijken naar hebt, is naar de verkopen. Jij moet er immers zorg voor dragen dat zoveel mogelijk bestellingen via jouw webshop geplaatst worden.

Bij dit verdienmodel loop je wel iets meer risico. Dit komt puur doordat je een overeenkomst met de klant aangaat; je hebt dus verplichtingen richting de klant die je na moet komen. Maar, dit weegt niet op tegen de (financiële) mogelijkheden. Als dropshipper ligt de digitale wereld aan je voeten.

Bekijk ook:
Private lease: voordelig en flexibel autorijden

Online verdienmodel 3: YouTube automation

Een optie die in de afgelopen periode populair geworden is, is YouTube automation. Bij dit online verdienmodel start je je eigen YouTube kanaal, waarop je algemene video’s plaatst. Dit kunnen bijvoorbeeld video’s over de snelste auto’s of duurste huizen zijn.

Deze video’s zijn evergreen, zijn jarenlang relevant en je hoeft zelf niet in beeld te komen. Het enige dat je nu nog nodig hebt, is het verkrijgen van views. Als je eenmaal veel views op deze video’s krijgt, loop je door de advertentie-inkomsten binnen.

Het mooie is dat je dit online verdienmodel vrij makkelijk op kunt schalen. Heb je eenmaal één succesvol YouTube kanaal? Dan breid je dit relatief simpel uit naar meerdere YouTube kanalen. Des te meer succesvolle kanalen je hebt, des te meer geld je gaat verdienen.

Welk online verdienmodel spreekt jou het meeste aan? Neem de verschillende online verdienmodellen goed door en richt je hierbij ook op mogelijke nieuwe verdienmodellen. Feit is dat je als online ondernemer veel geld kunt verdienen. Bijkomend feit is dat je als online ondernemer héél veel kanten op kunt.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.