Zelf een spelletjesavond organiseren: 3 tips 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Zelf een spelletjesavond organiseren: 3 tips

Zin om familie en vrienden uit te nodigen? Maar niet om weer – net als anders -met elkaar op de bank te hangen en gesprekken te voeren? Geef er dan een geheel andere draai aan en organiseer een spelletjesavond. Een avond waarop je familie en vrienden uitnodigt om samen met jou de leukste spellen te spelen. Het leuke van spellen is dat ze nooit uit de mode raken. De kinderen van nu spelen nog regelmatig de spellen die ook opa en oma vroeger gespeeld hebben. Spelletjes zijn voor iedereen. Daarom is het ook zo’n goede familieactiviteit.

Toch komt er wel wat kijken bij het organiseren van een spelletjesavond. Want waar moet je aan denken? Waar let je op? Met behulp van de volgende drie tips lukt het jou zeker om een prachtige avond te organiseren.

1.      Voor hoeveel personen?

Hoeveel mensen nodig je uit voor deze avond? Goed om hier ook rekening mee te houden als je de spellen uitkiest. Het zou immers jammer zijn als een deel niet mee kan doen. Denk bijvoorbeeld eens aan gezelschapsspelen als Monopoly. Heel leuk, maar voor maximaal zes personen. Ben je met een grotere groep? Kies dan liever voor spellen waarbij je teams kunt vormen.

Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

Je kunt ook een Pubquiz kopen. Hierbij koop je een kant-en-klare quiz die je vervolgens op televisie aan kunt zetten. Iedereen kan meedoen. Op papier of via de telefoon. Vervolgens wordt de algemene kennis getoetst. Een leuk spel voor iedereen die mee wil doen.

2.      Alle leeftijden

Het kan best lastig zijn als er grote leeftijdsverschillen zijn. Je nichtje van 15 en opa van 83 zullen allemaal andere wensen hebben. Bovendien zullen zij ook andere kennis hebben. Dat kan ook niet anders. Daarom is het leuk om hier met het kiezen van de spellen rekening mee te houden. Zijn er dingen die voor alle leeftijdscategorieën leuk zijn? Zo zie je bij een Pubquiz bijvoorbeeld dat er echt vragen voor iedereen voorbij komen. Het is heel laagdrempelig, dus bijna elke leeftijd kan meedoen.

Een muziekbingo kopen is ook nog eens een fantastisch idee. Hierbij heb je keuze uit talloze verschillende bingo’s. Kies je voor een bingo met ouderwetse Nederlandse meezingers? Of ga je swingen op muziek uit de jaren ’90. Aan jou de keus! Een leuke manier om de muziekkennis te testen én om natuurlijk die allereerste ‘BINGO’ te roepen.

Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

3.      Denk ook aan de prijzen

Natuurlijk wil je wel de fanatiekeling in elkaar naar boven halen. Daarom is het leuk om de scores bij te houden op een groot bord en uiteindelijk te eindigen met een prijsuitreiking. Waar staat iedereen in het klassement? De top 3 wordt getrakteerd op een leuke prijs. Eveneens als de verliezer. Altijd leuk om later nog eens aan deze gezellige avond terug te denken.

Wil je er zeker van zijn dat er een herhaling zal plaatsvinden? Kies dan voor een zogenaamde ruilbeker. Deze wordt bij elke spelletjesavond opnieuw ingezet. Wie mag hem dan mee naar huis nemen? 

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.