in ,

CoolCool

Zien: Doorzichtige openbare toiletten in Japan

Zou jij er gebruik van maken?

 

In de Japanse hoofdstad zijn er nieuwe openbare toiletten geplaatst. Niet zo bijzonder zou je denken, maar deze openbare toiletten zijn net iets anders dan we gewend zijn: ze zijn namelijk doorzichtig! Tenminste, totdat je de deur op slot doet. 

In Tokyo waren ze klaar met het stereotype beeld over openbare toiletten; ze zouden vies, stinkend en zelfs eng zijn. Daarop kwam de lokale overheid met een nieuw plan; doorzichtige openbare toiletten. Hierdoor kan iedere toiletbezoeker van te voren zien hoe schoon de toiletten zijn en of er (n)iemand in zit. Als je vervolgens het toilet betreed, kan de deur op slot en gebeurt er iets bijzonders; het glas wordt gelijk ondoorzichtig en je kan met volledige privacy je toiletbezoek afronden. Het lijkt wel een beetje op (technologische) magie!

View this post on Instagram

One of the most popular districts in Tokyo has recently added an unusual public facility, namely see-through public toilets. This toilet was designed by Shigeru Ban Architects, a Pritzker Award-winning architectural firm. Installed in two Shibuya parks – Yoyogi Fukamachi Mini Park and Haru-no-Ogawa Community Park. The toilet features an exterior glass that turns opaque when locked from inside, giving privacy. Photos: @nemo9355photo (1), @alfredocot (2), @ynjiro (3, 4, 5) #architect #shigeruban #thetokyotoilet #harunoogawacommunitypark #yoyogi #shibuyaku #tokyo #shigerubanarchitects #thetokyotoiletproject #thenipponfoundation #architecture #design #designer #nightglow #japan #tokyo #japannightlife #japannight #japanese #tokyocameraclub #japan_of_insta #tokyo2020 #japanesetoilet #japanesetoilets #tokyotoilet #tokyotoiletproject #tokyotoilets

A post shared by Architecture+Design (@architecturedesign.in) on

Toegegeven, het ziet er best futuristisch uit! Al is het natuurlijk minder leuk als iemand vergeet de deur op slot te doen, of als het systeem plotseling niet meer functioneert. Dan sta je daar – midden in de stad – in je onderbroek, of erger..

Momenteel staan er nu zeventien van dit soort doorzichtige toiletten in de Shibuya-wijk van Tokyo, maar als ze aan slaan bij het grote publiek, dan zullen er zo maar meer kunnen verschijnen. Wie weet staan ze in de toekomst zelfs wel in Nederland! Zou jij er dan gebruik van maken?

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Vrouw steekt benzinetank auto in brand na weigering sigaret

nick & simon & garfunkel

Nick & Simon krijgen compliment van Paul Simon