Zien: Doorzichtige openbare toiletten in Japan 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zien: Doorzichtige openbare toiletten in Japan

In de Japanse hoofdstad zijn er nieuwe openbare toiletten geplaatst. Niet zo bijzonder zou je denken, maar deze openbare toiletten zijn net iets anders dan we gewend zijn: ze zijn namelijk doorzichtig! Tenminste, totdat je de deur op slot doet. 

In Tokyo waren ze klaar met het stereotype beeld over openbare toiletten; ze zouden vies, stinkend en zelfs eng zijn. Daarop kwam de lokale overheid met een nieuw plan; doorzichtige openbare toiletten. Hierdoor kan iedere toiletbezoeker van te voren zien hoe schoon de toiletten zijn en of er (n)iemand in zit. Als je vervolgens het toilet betreed, kan de deur op slot en gebeurt er iets bijzonders; het glas wordt gelijk ondoorzichtig en je kan met volledige privacy je toiletbezoek afronden. Het lijkt wel een beetje op (technologische) magie!

Toegegeven, het ziet er best futuristisch uit! Al is het natuurlijk minder leuk als iemand vergeet de deur op slot te doen, of als het systeem plotseling niet meer functioneert. Dan sta je daar – midden in de stad – in je onderbroek, of erger..

Bekijk ook:
Het gezicht van Trending.nl worden? Dit is je kans!

Momenteel staan er nu zeventien van dit soort doorzichtige toiletten in de Shibuya-wijk van Tokyo, maar als ze aan slaan bij het grote publiek, dan zullen er zo maar meer kunnen verschijnen. Wie weet staan ze in de toekomst zelfs wel in Nederland! Zou jij er dan gebruik van maken?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.