Trendy hotspots in Barcelona 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Trendy hotspots in Barcelona

De bruisende stad Barcelona is een van de meest bezochte steden in Spanje en dat is niet voor niets. Of je nou op een solotrip gaat, een vriendenweekend of gewoon met het gezin: er is voor iedereen wat te zien en te beleven. De Spaanse stad heeft namelijk veel unieke hotspots en bezienswaardigheden. In deze blog delen wij een aantal trendy hotspots in Barcelona, waar je tijdens je citytrip Barcelona zeker eens geweest moet zijn.

El Raval

De wijk El Raval is misschien wel de meest diverse en bijzondere wijk van Barcelona. Deze buurt stond bekend om zijn vele bordelen, maar tegenwoordig is het een broedplaats voor jonge en opkomende kunstenaars. Voor afwisseling tijdens je Barcelona stedentrip is het dus zeker aan te raden om El Raval te bezoeken. Wel is het verstandig om dit met een tourgids te doen, omdat het belangrijk is om in deze buurt alert te zijn. Het is een erg drukbezochte buurt, maar dat maakt ook dat er zakkenrollers actief zijn, dus wees alert op zakkenrollers. Net als in elke drukke stad en wijk moet je dus net wat beter op je spullen passen.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Verborgen verse koekjes

Door heel Spanje zitten luiken in de muren waar je koekjes kunt verkrijgen. Deze koekjes worden versgebakken door nonnen in het klooster. Je kunt de nonnen zelf dus niet zien, maar je kunt er wel koekjes kopen. Hoe dat werkt? De luiken zijn vaak erg verborgen en moeilijk te vinden, maar het is het zeker waard om hiervoor op zoektocht te gaan. De mensen die de koekjes hebben geproefd beweren namelijk dat ze hemels smaken. Vaak hangt er een bordje bij een luik en deze duidt erop dat je op de goede plek bent. Je volgt de weg waar je door het bord heen geleid wordt, en komt vervolgens bij het luik of raam terecht. In het raam of luik zit een wiel, waar de koekjes op worden gelegd door een non. Vervolgens hoor je hoeveel je moet betalen, en voor je het weet heb je de Goddelijke koekjes in je handen! Een bijzondere ervaring, die je zeker eens moet meemaken als je in Barcelona bent.

Bekijk ook:
Nederland kiest nog altijd massaal voor de fiets: De meest verrassende trends

Oudste huis van Barcelona

Barcelona is een stad met veel geschiedenis en dat zie je ook terug in de architectuur. In de Spaanse stad staat zelfs een huis dat dateert uit de 12e eeuw. Dit huis heeft al veel doorgemaakt, zo was het eerst een privéwoning, maar werd het tijdens de Spaanse Burgeroorlog ingenomen als bordeel. In de 15e eeuw was een aardbeving die een flinke impact achterliet op de stad, zijn bewoners en zijn architectuur. Dit huis is een van de weinige huizen die deze aardbeving heeft doorstaan. Wel heeft deze aardbeving ervoor gezorgd dat de gevel van het huis is gekanteld. Inmiddels is het huis twee keer gerenoveerd en nog steeds te bewonderen, op nummer 6 van de Sant Domènec del Call straat.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.