Zo bespaar je stookkosten in de woonkamer 11
Saved Read later
Share

Zo bespaar je stookkosten in de woonkamer

In de winterperiode is het toch wel essentieel om de verwarming te gebruiken en lekker warm water te hebben voor een douche. Toch kan het zomaar zijn dat je een hoop energie verspilt zonder dat je het doorhebt! Bij deze enkele tips om energieverspilling tegen te gaan en je portemonnee wat meer te beschermen.

Verbeter de isolatie

Tocht en kou zijn funest voor je energierekening. Je verwarming kan als een malle staan loeien, maar als jouw woonkamer slecht geïsoleerd is heeft dit weinig zin. Zorg er dus voor dat je huis goed geïsoleerd is. Dit kun je op meerdere manieren doen, zoals zorgen voor dubbele beglazing van je ramen en tochtstrips toevoegen tussen de deuren. Merk je dat je in de winter altijd koude voeten hebt? Check dan of de vloer wel goed geïsoleerd is, want ook dit kan een hoop schelen voor je energierekening.

Zet niets voor de verwarming

Bekijk ook:
Nieuwe trend: airco's vervangen steeds vaker reguliere verwarming

Een bank voor de verwarming zetten is natuurlijk hartstikke knus, maar er gaat zo ontzettend veel energie verloren wanneer je dit doet. Als je na gaat waar de verwarming voor bedoeld is – de verwarming van de ruimte – is het natuurlijk heel vreemd dat je deze gaat blokkeren met een meubelstuk. Het staat misschien niet heel gezellig, maar toch is het beter om de verwarming vrij te laten staan. Zo hoeft ‘ie minder hard te werken om aan zijn functie te voldoen en dat scheelt jou in de portemonnee.

Hang gordijnen op

Een set donkere gordijnen geeft een super warme look aan je woonkamer. Ze staan niet alleen knus, maar ze hebben ook een hele praktische functie. Ze houden de kou en tocht van buiten dicht bij het raam. Wanneer je grote raampartijen in huis hebt, kan hier heel veel kou vanaf komen. Door gordijnen voor je ramen te hangen zorg je er dus voor dat de kou veel meer buiten blijft en jij binnen lekker warm zit. Net zoals bij de vorige tip, hang deze dus ook niet over de verwarming heen! Je kunt je gordijnen supersnel en makkelijk ophangen met gereedschap van Mastertools. Zo hangen ze binnen no-time en zit jij lekker warm op de bank.

Bekijk ook:
Gemeente bepaald mogelijk wie je woning mag kopen

Uiteraard zijn er vele manieren om je stookkosten te verminderen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet altijd je verwarming aan te houden, zoals ‘s nachts. Een iets minder warme douche en een verwarming op twee graden lager zetten kan al een hoop zolen aan de dijk zetten!

452

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.