De leukste bestemmingen voor een groepsreis 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Doorgewinterde groepsreizigers weten het al langer; samen sta je sterker (én gezelliger) dan alleen. Groepsreizen worden dan ook steeds populairder. Of je nu wilt gaan hiken in de Balkan, fjorden wil verkennen in Noorwegen, of liever warmer weer kiest voor je geld; de leukste bestemmingen voor een groepsreis ontdek je hier!

Enthousiast de wereld in

Je bent jong en je wil wat. Maar wat wil je nu eigenlijk écht? Avontuurlijke groepsreizen voor jongvolwassenen komen namelijk in allerlei soorten en maten. Wil je de hoogste bergen verkennen in de Balkan? Of toch liever een groepsreis in Europa? Of je nu wil zwerven in Zweden of wil backpacken in Peru, de leukste bestemmingen voor groepsreizen vind je bij Kaaiman Reizen.

Wat is een groepsreis?

Maar wat is een groepsreis nu eigenlijk? Een groepsreis kan verschillende vormen aannemen. Zo kun je met een groep vrienden of familie samen op pad. Daarnaast zijn er ook georganiseerde groepsreizen door reisbureaus. Hier kun je alleen, of samen met een vriend of vriendin, op reis samen met een groep andere mensen. Dit soort groepsreizen worden vaak ingedeeld op leeftijd.

Alhoewel je de anderen misschien niet kent, hebben jullie dus wel ongeveer dezelfde leeftijd. Daarnaast hebben jullie al één belangrijk aspect met elkaar gemeen: jullie houden allemaal van reizen natuurlijk!

Waarom kiezen voor een groepsreis?

Alles wordt beter als je het deelt. Dus waarom zou hetzelfde ook niet gelden voor je vakantie? Een groepsreis in Europa (of zelfs verder van huis) biedt voordelen die je als single reiziger niet vaak zal tegenkomen, zoals:

  • een (vaak volledig) uitgestippelde vakantie;
  • vooraf een helder idee van je budget;
  • reisbegeleiders die je álles over je omgeving vertellen;
  • zelf landen ontdekken, als je vrienden of familie niet mee kunnen;
  • steun en gezelligheid van anderen, vooral handig als je alleen niet durft.

Nadelen van groepsreizen

Maar zoals voor alles geldt, gaan ook groepsreizen niet alleen over rozengeur en maneschijn. Een groepsreis kan ook nadelen hebben, alhoewel dit vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur is. De belangrijkste nadelen van groepsreizen, vind je hier beneden:

  • je kent van tevoren je medereizigers niet;
  • je houdt je aan een vooraf opgesteld programma waar je vast aan zit;
  • je leert een land zelf minder goed kennen;

Of dit nu echt dealbreakers zijn, valt nog te bezien. Zo zijn er veel mensen die juist voor groepsreizen kiezen om nieuwe mensen te leren kennen. En als je vooral niet wilt nadenken tijdens je kostbare vrije tijd, klinkt een vooraf opgesteld programma je vast als muziek in de oren!

Is een groepsreis iets voor mij?

Als jij dit leest en je afvraagt of een groepsreis nu iets voor jou is, doe je er dus goed aan om bovenstaande voordelen en nadelen met elkaar te vergelijken. Maak je gemakkelijk vrienden en wil je graag op avontuur zonder vrienden of familie? En wil je vooraf graag weten waar je aan toe bent qua programma en kosten? Dan is een groepsreis echt iets voor jou!

Veel te verkennen

Vooral groepsreizen voor jongvolwassenen zijn steeds meer in trek. En dat is goed nieuws, want wat bestemmingen betreft, is the sky the limit. Soms heel letterlijk. Met een groepsreis kun je bijvoorbeeld de hoogste bergen in de Balkan bezoeken, of je juist wanen tussen de zebra’s in Afrika. Maar wat zijn nu de leukste bestemmingen voor een groepsreis?

Backpacken in Peru

Als er iets is dat avontuur schreeuwt, is het wel backpacken in Peru. Zo breng je je groepsreis naar nieuwe hoogtes door te hiken door het hooggebergte, de stad van de Inca’s te ontdekken en zelfs de woestijn te ontdekken.

Hoog in de Himalaya

Liever een ander land? Bergen ontdekken tijdens een groepsreis, kun je ook in Nepal. Sterker nog zelfs, als je van plan bent eind maart op reis te gaan, is Nepal ten zeerste aanbevolen! Vooral als je het Holi Color Festival van dichtbij wil meemaken.

De leukste bestemmingen voor een groepsreis 13

Dichter bij huis

Voor de avonturier die het liever bij zijn eigen continent houdt, is een groepsreis ook uitermate geschikt. Wat veel mensen namelijk vergeten, is dat Europa ook genoeg te bieden heeft! Denk je aan een groepsreis in Europa, dan denk je ongetwijfeld aan landen zoals Frankrijk. Maar wist je dat er ook groepsreizen zijn naar Zwitserland, Lapland en Slovenië?

Wintersport in Frankrijk

Ga je liever skiën of snowboarden, maar krijg je je vrienden niet zo ver? Gelukkig zijn er groepsreizen in Europa naar landen zoals Frankrijk, waar je dagen achter elkaar op de piste kunt staan. En de après-ski? Dat is de uitgelezen kans om je medereizigers beter te leren kennen natuurlijk!

Het Noorderlicht in Lapland

Nog altijd het Noorderlicht willen zien? Voor diegenen die het koude winter wonderland durven te trotseren, staat er veel moois in petto. Denk bijvoorbeeld aan het besturen van een hondenslee, sneeuwschoenwandelen, overnachten in een iglo of elanden spotten!

Trotseer de Triglav

Fan van bergen, maar blijf je liever dichter bij huis? Het landschap in Europa beperkt zich gelukkig niet alleen tot voor ons bekende landschappen! Slovenië is namelijk de onontdekte parel van dit content, compleet met bergen, bossen, meren en stroomversnellingen. Op zoek naar actieve groepsreizen dichter bij huis? Zet Slovenië dan bovenaan je lijst!

Je reis begint hier!

Kortom, of je nu op zoek bent naar avontuurlijke groepsreizen voor jongvolwassenen ver van huis, of liever voor een groepsreis in Europa kiest, er is keuze genoeg! Kan jij niet wachten om nieuwe vrienden te maken en samen rond te trekken? Dan is een groepsreis zeker iets voor jou!

148

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.