Top 5 populairste browsers 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 populairste browsers

In deze top 5 zetten we de populairste browsers voor je op een rij! 

Deze top 5 is gebaseerd op data van Statcounter.

5. Samsung Internet

Op de vijfde plek in deze top 5 populairste browsers staat Samsung Internet. Zo'n 3.41 procent van alle internetgebruikers gaat het web op met Samsung Internet en daarmee staat de webbrowser van Samsung Electronics nipt op de vijfde plaats. Tien jaar geleden maakte niemand nog gebruik van deze webbrowser, want toen bestond Samsung Internet nog niet. De browser werd pas in 2015 online gezet en in 2016 wist Samsung al een 3 procent aandeel te vergaren in de browser markt. Sindsdien schommelt de browser al jaren rond dat bescheiden niveau. Niet slecht voor Samsung, maar ook niet echt een topprestatie.

Top 5 populairste browsers 20

4. Microsoft Edge

Vroeger gebruikten we bijna allemaal een Microsoft browser om webpagina's te bezoeken, maar die tijd is allang voorbij. Slechts 3.41 procent van alle internetgebruikers bezoekt nu nog het web met Microsoft Edge, en daarmee staat deze browser op de vierde plek in deze top 5. Tien jaar geleden bestond Edge nog niet, maar konden mensen wel het internet op met Internet Explorer. In 2011 maakte maar liefst 43 procent gebruik van IE. Nogal een verschil met nu.

Top 5 populairste browsers 21

3. Firefox

Firefox was vroeger nog redelijk populair, maar ook deze browser heeft zijn hoogtijdagen gehad. Firefox staat nog wel op de derde plek in de top 5 van populairste browsers, maar die plaats krijgt de browser nou niet bepaald met indrukwekkende cijfers. Van alle internetgebruikers maakt namelijk slechts 3.76 procent gebruik van Firefox, en daarmee is de browser echt maar een klein beetje populairder dan Samsung Internet en Microsoft Edge. Het blijft een derde plek, maar je kan het niet bepaald indrukwekkend noemen. Dat verschilt nogal als je de cijfers vergelijkt met die van tien jaar geleden. Destijds gebruikte ongeveer 28 procent van de internetgebruikers Firefox. En was Firefox de op één na populairste browser op dat moment.

Top 5 populairste browsers 22

2. Safari

Safari is de op één na populairste webbrowser van het moment. De browser van Apple kent een marktaandeel van ongeveer 19.14 procent en pakt daarmee met gemak de tweede plek in deze top 5. In tegenstelling tot de nummers 3, 4 en 5, heeft Safari een stijgende lijn te pakken qua populariteit. Door de jaren heen gebruiken steeds meer mensen Safari, en daarmee wordt de webbrowser steeds populairder. Tien jaar geleden surften slechts 6 procent van de internetgebruikers met Safari, dat is inmiddels dus verdriedubbeld.

Top 5 populairste browsers 23

1. Google Chrome

De aller populairste webbrowser van dit moment is Google Chrome. Daar is geen twijfel over mogelijk, want Chrome heeft een marktaandeel van maar liefst 63.59 procent. Indrukwekkende cijfers dus, want Chrome staat dus niet alleen op de eerste plek in deze top 5 populairste browser. Maar, de browser doet dit ook nog eens met bizarre cijfers. Dat was vroeger nog wel eens anders, want tien jaar geleden kende Chrome een marktaandeel van slechts 17 procent en was Internet Explorer de populairste browser. Tijden veranderen!

Top 5 populairste browsers 24

Bekijk ook:
Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

922

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.