Zo bepaal je de lengte die je nodig hebt voor je kabels 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo bepaal je de lengte die je nodig hebt voor je kabels

Als je een kabel wilt gaan kopen, is het belangrijk dat je van tevoren weet dat de kabel lang genoeg is om de verbinding te kunnen maken. Niets is vervelender dan aan de slag gaan met je nieuwe televisie- of audioset om er vervolgens achter te komen dat de kabel niet lang genoeg is. Daarom is het slim om dit van tevoren uit te zoeken. Dat kan op verschillende manieren.

Meten is weten

Het zal je niet verbazen dat er bij het bepalen van de kabellengte enig meetwerk en wat rekenwerk komt kijken. Dat kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld met een meetlat. Zo’n manier is best nauwkeurig en is een goede manier om de benodigde lengte van je kabel te bepalen. Het probleem is dat je alleen rechte lijnen kan meten. Moet de kabel door een bocht lopen? Dan kan het lastig zijn om dat op te meten. Er zijn ook betere manieren om de kabellengte te bepalen.

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Meetlat

Heb je een relatief dikke kabel zoals bijvoorbeeld een scart kabel, dan kun je snel en nauwkeurig de lengte van je kabel bepalen. Er zijn nog steeds veel mensen die de betreffende kabel even over de grond uitrollen om zo te bepalen of de kabel echt lang genoeg is. Dat gebeurt niet alleen bij mensen thuis, maar zelfs nog bij bedrijven. Als je een dunnere kabel gaat gebruiken, zoals bijvoorbeeld een elektriciteitssnoer, kun je dit gemakkelijk opmeten met een meetlat.

Elektrische meetapparatuur

Een betere manier om de lengte van de kabel te bepalen is door speciale lengtemeetapparaat te gebruiken. In de meeste gevallen heb je zo’n apparaat niet nodig, want deze apparatuur wordt alleen gebruikt bij lengtes van meer dan 50 meter. Heb je wel een dergelijk lange kabel nodig, dan is een lengtemeetapparaat aanschaffen een goed idee. Zo kun je nauwkeurig meten hoeveel kabel je nodig heeft. Het is wel belangrijk dat je van tevoren weet wat je met de kabel wilt gaan doen.

Bekijk ook:
De toekomst van schoonmaken: Top 5 robotstofzuigers getest!

Rolmaat

Een lengtemeetapparaat is lang niet altijd nodig. Zeker als je bijvoorbeeld een tulp kabel tussen de televisie en je geluidsinstallatie wilt aanleggen. Het gaat dan om een lengte van hooguit drie meter. In de meeste gevallen loopt de kabel direct van apparaat A naar apparaat B. Drie meter is doorgaans de standaard maximale lengte van de consumenten kabels. Om deze reden kun je het best een instrument gebruiken dat iedereen wel in huis heeft: de rolmaat. Tel de verschillende afstanden bij elkaar op, en je weet precies hoeveel meter kabel je nodig hebt.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.