in

CoolCool

Nederlandse ontwerpers bedenken corona emoji's

Mensen moeten iets doen hebben om de coronatijden door te komen. Ook de ontwerpers Esther van Brakel en Joran Backx, daarom bedachten zij een serie corona emoji’s die voor iedereen gratis te downloaden zijn.

Awareness creëren

Van handen wassen, tot een virtuele vrijmibo. De twee ontwerpers stelden twee weken geleden een plan op om in hun vrije tijd een serie corona emoji’s te ontwikkelen. Hun doel hiermee is om awareness te creëren voor de crisis. “De emoji is een universele taal die overal ter wereld begrepen wordt. Het idee is dat onze exemplaren in één oogopslag en op een luchtige manier de regels uitleggen.” Echt veel werk was het niet, de eerste 12 emoji’s waren na een paar uur photoshoppen al klaar.

Esther en Joran hebben hun emoji pakket gratis beschikbaar gesteld met succes, inmiddels is het ruim 23.000 keer gedownload. “Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zijn ze populair. Op nummer twee staan de Verenigde Staten, en nummer drie is China.”

Donatie voor het Rode Kruis

Via deze website is de collectie gratis te downloaden. ”We verdienen er niks aan, maar dat is ook niet ons doel. Mensen kunnen trouwens wel een donatie doen. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis.”

Lees ook:
Corona app overheid in augustus te downloaden

Volgend jaar geen nieuwe emoji’s

Volgend jaar zullen er geen nieuwe emoji’s aan het huidige aanbod worden toegevoegd. Dat zegt Unicode Consortium, de organisatie achter de ontwikkeling van de originele emoji’s. De oorzaak is het coronavirus waardoor de planning moet opschuiven van maart 2021 naar september 2021. Hierna kunnen bedrijven zoals Apple en Google pas aan de slag om deze emoji’s te ontwikkelen voor iOS en Android.

De nieuwe serie emoji’s van dit jaar zijn in maart al gepresenteerd en zullen daarom later dit jaar gewoon beschikbaar zijn op je smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

raamstickers

Waarom trekken raamstickers onze aandacht?

Tips om je eigen (offline) fotoboek te maken