LG overweegt om te stoppen met verkoop smartphones 14
Saved Read later
Deel dit bericht

LG overweegt om te stoppen met verkoop smartphones

Techbedrijf LG is momenteel aan het overweggen om de smartphonemarkt te verlaten in 2021. De afgelopen vijf jaar heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf ongeveer 4,5 miljard dollar verlies gemaakt, door de grote rivaliteit onder de smartphones overweegt LG om de verkoop van smartphones stop te zetten. De CEO van LG Kwon Bong-seok heeft aan zijn personeel al laten weten dat er dit jaar grote veranderingen zullen plaatsvinden op het gebied van het smartphone aanbod van zijn bedrijf.

The Korea Herald heeft toegang gekregen tot deze informatie die eigenlijk niet bedoeld was om extern gepubliceerd te worden. De CEO van LG heeft gereageerd op de publicatie van het Koreaanse dagblad: “Since the competition in the global market for mobile devices is getting fiercer, it is about time for LG to make a cold judgment and the best choice,” aldus Kwon Bong-seok. Ook benoemde hij hierin dat alle ingrepen mogelijk zijn, zelfs een volledige verkoop van de smartphone tak van LG wordt niet uitgesloten.

Nieuwe modellen

Dat LG afstand wil doen van zijn smartphones komt uit onverwachte hoek. Niet al te lang geleden heeft het bedrijf nog nieuwe betaalbare smartphone modellen aangekondigd, waaronder de G7, V40 en G8 modellen. Het doel was om met deze smartphones de concurrentie aan te gaan met Huawei en Samsung, maar deze modellen blijken niet voldoende te zijn om een stempel te drukken in deze markt.  Dat LG mogelijk wilt terug treden uit de smartphone markt is tegelijkertijd een bevestig hoe hevig de concurrentie is. Samsung, Huawei, Xiaomi en Apple blijven domineren in het marktaandeel.

Bekijk ook:
Deze knappe dames zijn gemaakt door kunstmatige intelligentie

LG Wing

Vorig jaar nog leek LG  de indruk te maken om te blijven innoveren met hun smartphones. Zo ging er het gerucht rond dat het bedrijf aan een nieuw soort smartphone werkte onder de naam “LG Wing”. Het zou een toestel moeten worden met een scherm dat een kwartslag gedraaid kon worden. Het hoofdscherm zou een 6,8 inch scherm krijgen met daaronder een vierkant scherm van 4.0 inch. Dit schermt zou dienen als toetsenbord, maar ook zou op het onderste scherm tools kunnen worden weergeven voor fotobewerking. LG had met deze smartphone de concurrentie aan willen gaan met de Samsung Galaxy Z flip. Deze telefoon werd vorig jaar maart maar liefst 230.000 keer wereldwijd verkocht. Ook Motorola is te vinden binnen deze niche markt met de Motorolola Razr.

Samsung marktleider

Voor nu is Samsung marktleider in de smartphone markt. Zij hebben afgelopen jaar meer smartphones geleverd dan Huawei. Samsung verkoopt het merendeel van zijn smartphones in de Verenigde Staten, Europa en Brazilië. Huawei daarentegen verkoopt het merendeel van zijn smartphones in China. Op de derde plek staat Xiaomi, gevolgd door Apple. Bij Apple kwamen de smartphones het afgelopen jaar iets later uit waardoor zij in het laatste kwartaal minder aantallen hebben verkocht. Toch loopt de smartphone markt al langere tijd terug met 5,7%. Een forse daling en ook de voornaamste reden van LG om de productie en verkoop van smartphones stop te zetten.

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

882

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.