De manier waarop we printen wordt nooit meer hetzelfde 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De manier waarop we printen wordt nooit meer hetzelfde

Het is nu min of meer vanzelfsprekend dat we thuis kunnen printen. Maar nog altijd doen we dat met cartridges en papier. Die tijden lijken nu te gaan veranderen want er staan revolutionaire ontwikkelingen op het programma in de wereld van het printen. Zelfs thuis iets printen wordt helemaal anders. Ontdek in dit artikel wat er gaat veranderen en op welke manier.

Buitenboord cartridges

Thuis iets uitprinten kan al snel uitlopen in een aantal pagina’s waarvan de inkt uitvlakt, waardoor je weer naar de winkel moet lopen om flink dure cartridges te kopen. Sommige goedkopere namaakversies bieden soelaas, maar kunnen niet altijd garanderen dat de printer dezelfde kwaliteit levert als een echte cartridge. Een oplossing voor dit probleem is de navulbare ingebouwde cartridge. Op Hardware.info lezen we dat consumenten daarom al, gek gemaakt door weer een aantal vellen met halve inkt, grepen naar buitenboordcartridges met grotere tanks, die ook wel Continuous Ink Supply System (CISS) werden genoemd. Met speciale slangetjes werd de inkt naar de cartridges geleid. 

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Printen zonder cartridges

Dat concept heeft fabrikanten schijnbaar aan het denken gezet, want nu zijn er ook speciale printers die een ingebouwd en navulbaar inktpatroon hebben dat je kunt navullen met een flesje inkt. Dit scheelt een hoop dure cartridges en ook een hoop gedoe. De flesjes kosten zo’n twintig euro maar geven we duizenden afdrukken in plaats van slechts een beperkt aantal zoals een cartridge. Dit zal thuis printen voor altijd voordeliger en maken en ook beter voor het milieu, want we hoeven geen cartridges meer weg te gooien.

Thuis printen in 3D

Printen in 3D wordt steeds populairder, bijvoorbeeld ook in de bouw, waar nu steeds meer bruggen en andere bouwwerken uit de printer rollen. Maar je kunt als consument ook zelf een 3D-printer aanschaffen om thuis kleine gebruiksvoorwerpen te printen. Dit is revolutionair en kan printen voor eeuwig anders maken. Wie weet print jij over tientallen jaren je borden thuis uit, in plaats van ze te kopen in de winkel. Op www.monederosmart.com lezen we dat thermoplast het meest gebruikte product is dat als een soort inkt fungeert in deze printers. Het is relatief gemakkelijk om daarmee thuis te printen in 3D al worden in sommige printers ook hout en metaal gebruikt. De 3D-printer drukt volgens Monederosmart voorwerpen uit die op de computer in een STL-formaat staan. Dat is ongeveer hetzelfde als een JPEG of GIF, maar dan in 3D. 

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

De toekomst van het printen

In de toekomst zouden we voeding, kleding en zelfs hele wijken kunnen bouwen met deze printers, maar voor nu is thuis iets in 3D printen al een hele grote stap die je kunt maken. Steeds meer mensen zullen thuis hun eigen gebruiksvoorwerpen printen en het zal ook steeds makkelijker en goedkoper worden om dat te doen. Je kunt nu al 3D-printers kopen voor prijzen die schommelen tussen de 170 en 500 euro. Dat zijn prijzen waar we 10 jaar geleden nog van konden dromen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.