Crypto is here to stay. 3 belangrijke tips om te beginnen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Crypto is here to stay. 3 belangrijke tips om te beginnen

Toen in 2008 een manifest door Satoshi Nakamoto online gezet werd, gaf niemand een stuiver voor crypto. Hoe anders is dit in de afgelopen jaren geweest? Behoorlijk anders! Zeker toen de Bitcoinkoers naar grote hoogte steeg, wilde meer en meer mensen investeren in Bitcoin.

Is Bitcoin kopen anno 2022 nog steeds verstandig? Ja, zonder enige twijfel. De koersen zijn nu al geruime tijd stabiel, waardoor het een ietwat saaie markt lijkt. Er zijn echter veel signalen die erop wijzen dat dit de welbekende stilte voor de storm is. Grote kans dat de Bitcoinkoers – en de koersen van de altcoins – in de toekomst flink gaat stijgen.

De verwachting is bovendien dat crypto gaat blijven. Het leek enige tijd een tijdelijke rage te zijn, maar niks is minder waar. Meerdere experts geven zelfs aan dat de wereld van crypto nog in haar kinderschoenen staat. En dat er dus op termijn nog heel veel gaat gebeuren.

Zit nog onwijs veel potentie in

Alle experts zijn het er over eens: de wereld van crypto barst uit zijn voegen qua potentie. Het is hierbij goed om te beseffen dat crypto pas 14 jaar op onze aardbol aanwezig is. Zoals bij alle nieuwe projecten leidt zoiets tot veel weerstand.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Het is nu echter te merken dat de weerstand steeds minder wordt. Elk individu die zijn/haar weerstand aan de kant geschoven heeft, steekt andere mensen ook aan. Op die manier ontstaat een sneeuwbaleffect.

Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat de koersen flink gaat stijgen. Op welke termijn dit gaat gebeuren, kan uiteraard niemand aangeven. Wat veel experts echter wel aangeven, is dat het niet meer al te lang kan duren. Deze stellingen zijn overigens gebaseerd op vergelijkbare trends in de afgelopen jaren.

Crypto is here to stay. 3 belangrijke tips om te beginnen 15

Kritiek op het monetaire stelsel

Toen we met de gehele wereld in de coronapandemie terechtkwamen, besloten alle overheden hetzelfde: we gaan veel geld bijdrukken. Dit zorgde ervoor dat de economie op gang bleef, maar dit zorgde er ook voor dat het geld steeds minder waard is geworden. Met de huidige inflatie wordt dit effect alsmaar versterkt.

Dit is dan ook één van de redenen waarom het monetaire stelsel niet meer geweldig is. De kracht ligt teveel bij de overheden en de banken, waardoor burgers hier volledig aan overgeleverd zijn.

Meer en meer kritiek op het monetaire stelsel is een zegen voor crypto. De cryptocurrencies zijn namelijk hét antwoord op het huidige monetaire stelsel. In de wereld van crypto draait het immers om decentralisering, terwijl het monetaire stelsel volledig gecentraliseerd is.

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Meer en meer toepassingsmogelijkheden

Bitcoin en altcoins zijn niet alleen meer investeringsmogelijkheden. Op meer en meer plekken wordt het bijvoorbeeld mogelijk om met Bitcoin te betalen. In enkele Midden-Amerikaanse landen is men al bezig om dit uit te laten groeien tot een wettelijk betaalmiddel.

Ook hieruit blijkt dat deze wereld nog in de kinderschoenen staat. Het is goed mogelijk dat het over 10 jaar overal mogelijk is om met Bitcoin te betalen. Als dat het geval is, ben je heel blij dat je nu Bitcoin hebt gekocht.

Investeren in Bitcoin of altcoins

Heb je interesse om nú te beginnen met het investeren in crypto? Dan doe je er verstandig aan om een keuze te maken tussen Bitcoin en altcoins. Wat zijn altcoins? Dat zijn eigenlijk varianten op de Bitcoin. Het zijn eveneens digitale betaalmiddelen die op een blockchain opereren, maar dan op bijvoorbeeld een andere blockchain dan Bitcoin.

Dat je uit veel altcoins kunt kiezen, is ideaal. De kans wordt hiermee immers alleen maar groter dat je een échte klapper gaat maken.

Crypto is here to stay. 3 belangrijke tips om te beginnen 16

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.