Alles wat je wilt weten over de populaire app Clubhouse 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Alles wat je wilt weten over de populaire app Clubhouse

Het is een echte hype momenteel: de app Clubhouse. Steeds meer mensen maken gebruik van deze app en dat is natuurlijk niet zomaar zo. Maar wat is Clubhouse nou precies en wat maakt deze app zo populair? Wij brengen je op de hoogte in dit artikel!

Wat is Clubhouse?

Clubhouse is een app waarbij het draait om live-audio. Dit is een groot verschil met andere social media platformen, waarbij de focus vaak ligt bij content als video’s en foto’s. In de app Clubhouse kunnen mensen gesprekken met elkaar aangaan. Dit vindt plaats in speciale rooms. Sommige van deze kamers zijn openbaar, waardoor iedereen naar binnen kan gaan en kan deelnemen aan het gesprek. Sommige kamers zijn besloten, waardoor er maar een beperkt aantal mensen deelnemen aan het gesprek. In deze app draait het dus om het deelnemen aan gesprekken. Dit kan gaan over hele uiteenlopende onderwerpen, het kan echt van alles zijn.

Hoe gaat het te werk?

In Clubhouse heb je niet te maken met beeld, het gaat echt om de live-audio. Als je graag deel wilt nemen aan een gesprek en de kamer is openbaar, kun je dit hele gesprek meeluisteren. Deze gesprekken worden vaak geleid door beheerders. Als je iets wilt zeggen in het gesprek, kun je jouw digitale hand opsteken. Dit kun je doen met behulp van een knop. Als je dit doet, kun je de mogelijkheid krijgen om iets te vertellen in het gesprek. De beheerder van het gesprek kan jou hier toegang tot geven. Op deze manier kunnen mensen dus interessante verhalen met elkaar delen en dingen van elkaar opsteken.

Bekijk ook:
Dompel jezelf onder in puur geluid met de Bose QuietComfort 35 II

In Clubhouse kunnen gebruikers elkaar volgen en bovendien op bepaalde rooms abonneren. Wanneer je dat laatste doet, krijg je een seintje wanneer een nieuw gesprek plaatsvindt in deze room. Dit is handig, want zo mis je het gesprek niet. Als je het interessant lijkt om een bepaald gesprek te volgen, is het van belang dat je er op tijd bij bent. Clubhouse heeft namelijk niet de mogelijkheid om gesprekken terug te luisteren.

Waarom is Clubhouse zo populair?

Een grote reden voor de populariteit van Clubhouse is het feit dat vele bekende mensen hier deel aan nemen. Denk bijvoorbeeld aan populaire influencers of professionals in een bepaald vakgebied. Dit maakt het interessant voor andere mensen, want het is natuurlijk leuk om wat meer over deze mensen en hun specialisaties te weten te komen. Steeds meer grotere namen komen voorbij, waardoor ook steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in het gebruik van de app.

Bekijk ook:
8 krachtige powerbanks uitgelicht

Een andere reden waarom de app zo populair is, is omdat de app om audio draait. Er is bij deze app dus geen beeld nodig. Dit zorgt ervoor dat de app enorm toegankelijk is, want je kunt op elk moment even inspringen bij een gesprek.

Alles wat je wilt weten over de populaire app Clubhouse 14

Hoe kan ik de app gebruiken?

Clubhouse is momenteel alleen nog te gebruiken voor iPhone gebruikers. Om gebruik te kunnen maken van deze app als iPhone gebruiker, is het nodig om hier een uitnodiging voor te ontvangen. Iedere nieuwe gebruiker van Clubhouse krijgt twee uitnodigingen. Op deze manier kunnen dus weer andere mensen worden uitgenodigd. Als je gebruik wilt maken van de app, is het dus handig om even rond te vragen of iemand een uitnodiging over heeft.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.