Outdoor Trend 2020: Berg- en muurklimmen steeds populairder 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Outdoor Trend 2020: Berg- en muurklimmen steeds populairder

Berg- en muurklimmen hebben zich ontwikkeld tot een populaire sport voor iedereen. Wat is de volgende stap? ‘The OutDoor' van ISPO trend report ‘Core Outdoor shows' waar klassieke buitenactiviteiten zoals klimmen en rennen gehouden worden zien we een grote toename in met namen het eerste onderdeel: Berg- en muurklimmen.

Klimmen blijkt razend populair en leveranciers komen met steeds meer innovatieve creaties. Volgens de Duitse ‘Alphine Club' zijn er ongeveer een half miljoen sporters en berg- en muurklimmers. Dit aantal neemt elk jaar toe. Klimmuren in de steden worden populairder en trekken steeds meer mensen aan. Sinds 2010 openen er ongeveer 24 klimmuren per jaar de deuren voor het publiek. Ook de zomerspelen van 2020 in Tokio zullen zo hopen de exploitanten bijdragen aan meer klimmers. Klimmen zal hier voor het eerste een Olympische sport zijn.

Dat klimmen zo populair aan het worden is zie je terug in de sportartikelen. Klimmateriaal is waar de focus op zal liggen in het voorjaar en de zomer van 2020. Op de ISPO show van 2019 was dit vooral zeer goed te zien, de show liep van 30 juni tot 3 juli in München en stond volop in het teken van de klimsport.

Materiaal aangepast op de nieuwe klimmers

Het Italiaanse ‘La Sportiva' is net als ISPO volledig bevangen van de klim mania. Zo komen ze met een nieuwe klimschoen voor 2020 welke speciale randen heeft om optimale grip te geven tijdens het klimmen op zowel de muur als op de bergen. De klimsport is in opmars, ook de helmen is iets waar meer focus op zal liggen.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Nils Beste van Petzl zegt hierover: “Helmen voor het klimmen zijn bedoeld om de klimmer te beschermen tegen vallende stenen, al onze nieuwe helmen zullen voorzien worden van een speciale foam bescherming welke optimale bescherming zal bieden ook bij steenval vanaf de zijkant”. Ook de Franse fabrikanten hebben een “boven en zijkant bescherming” als standaard ingevoerd nu steeds meer mensen een klim wagen.

Het Amerikaanse ‘Black Diamond' gooit de focus op licht gewicht accessoires. Hun nieuwe klimharnas “The Airnett' weegt slechts 235 gram, het is hiermee de lichtste en ook nog eens het meest ademende harnas in het assortiment.

‘Edelrid' een producent van klimmaterialen focust zich op ecologische producten. Hun ECO Dry 7.1 skimmer is momenteel het dunste half touw op de markt. Dunner dan de PFC vrije ECO Dry coating wat tot nu toe deze eer had.

Bergklim artikelen krijgen een nieuwe look

De collecties worden beter gecoördineerd om zo functie en stijl samen te brengen. Zeker voor de beginnende klimmer zal dit veel verschil maken. De benodigdheden zijn makkelijk in het gebruik en zien er extra fraai uit om eventuele twijfelaars over de streep te trekken. Alles wijst erop dat klimsport zeker na de Olympische spelen in Tokio een massaal geliefde sport zal worden.

Bekijk ook:
De laatste, meest opvallende trends op het gebied van wakeboarden en (kite)surfen

Ook het Zweedse ‘Fjällräven' laat deze trend niet aan zich voorbij schieten. Het kledingmerk komt met een “Mountain Days” collectie, waar eerst de focus lag op de voornamelijk Scandinavische winters zien we nu een klimmers collectie gericht op het voorjaar en de zomer 2020, een directe link met de spelen kunnen we hierin niet over het hoofd zien.

Fjällräven komt met lichtere jassen, broeken, shirts en speciale ventilatie voor een warmer klimaat. Alle kleding is goed combineerbaar met elkaar maar zeker ook met klimharnassen.

Het Duitse ‘Ortovox' gaat mee met een speciale “West Alps” set. Ook dit speciaal voor 2020. De drielaags kleding bestaat uit een jack, broek, over jack en broek en Hybrid-Swisswool jack. Zo kan er volop in gesport worden in zowel een koud als wat warmer klimaat.

Klimmen de trend van 2020

Klimmen lijkt zo de absolute trend te worden op sportgebied in 2020. Wil je meegaan in deze trend maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Klimcentrum Bjoeks in Groningen heeft de hoogste klimwand van ons land, het is de ideale plek om je volledig op het klimmen te storten en 2020 in te gaan met de broodnodige klimervaring. Plak er vervolgens een klimvakantie in het voorjaar aan vast en je zit gebeiteld voor 2020. Bjoeks is te vinden op: bjoeks.nl het adres is: Bieskemaar 3, 9735 AE te Groningen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.