in

Honkbalplaatje gaat voor bijna 4 miljoen van de hand

Nieuw record voor unieke baseball card

Iedere Amerikaan heeft er nog wel een paar liggen: Baseball cards. Meestal vergeten in een lade, en soms keurig gearchiveerd, zeker wanneer het een hele collectie betreft of hele bijzondere plaatjes. En in die laatste categorie kun je de baseball card van Mike Trout wel plaatsen. Deze werd recent voor een bedrag van meer dan 3,9 miljoen dollar (zo’n 3,3 miljoen euro) verkocht en was daarmee meteen het duurste sportplaatje ooit.

Uniek exemplaar

Het bijzondere van het plaatje zat hem in het feit dat er ooit maar één exemplaar van is geprint, en dat deze ook nog eens is gesigneerd door Trout. Alleen daarom hing er een prijskaartje van minimaal 1 miljoen dollar aan het exemplaar. Voor de verkoper was het in ieder geval kassa: hij had het sportplaatje twee jaar eerder voor 400.000 dollar gekocht.

Baseball cards zijn hot

Het plaatje van Trout leverde een recordbedrag op, maar er worden in de Verenigde Staten de laatste jaren sowieso enorme bedragen neergeteld voor sportplaatjes. Elf jaar geleden werd nog 3,1 miljoen dollar betaald voor een kaart die uit 1909 stamde. Het vorige record staat op 3,2 miljoen dollar, dat vier jaar geleden wordt betaald voor een plaatje van, hoe kan het anders, een honkbalspeler.

Bekijk ook:
Darter Gary Anderson woest op critici

Mike Trout (29) is op dit moment nog steeds actief in de Major League Baseball. In 2012 werd hij verkozen tot ‘Rookie of the Year’, de beste debutant. Daarnaast won hij al driemaal de prijs voor de meest waardevolle speler in een seizoen, terwijl hij in vier andere seizoenen als tweede eindigde.

Afgelopen jaar tekende Trout een nieuw 12-jarig contract bij de Los Angeles Angels of Annaheim, wat hem het lieve sommetje van 426 miljoen dollar oplevert. Daar kan hij in ieder geval een hele hoop baseball cards voor kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.