Honkbalplaatje gaat voor bijna 4 miljoen van de hand 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Honkbalplaatje gaat voor bijna 4 miljoen van de hand

Iedere Amerikaan heeft er nog wel een paar liggen: Baseball cards. Meestal vergeten in een lade, en soms keurig gearchiveerd, zeker wanneer het een hele collectie betreft of hele bijzondere plaatjes. En in die laatste categorie kun je de baseball card van Mike Trout wel plaatsen. Deze werd recent voor een bedrag van meer dan 3,9 miljoen dollar (zo’n 3,3 miljoen euro) verkocht en was daarmee meteen het duurste sportplaatje ooit.

Uniek exemplaar

Het bijzondere van het plaatje zat hem in het feit dat er ooit maar één exemplaar van is geprint, en dat deze ook nog eens is gesigneerd door Trout. Alleen daarom hing er een prijskaartje van minimaal 1 miljoen dollar aan het exemplaar. Voor de verkoper was het in ieder geval kassa: hij had het sportplaatje twee jaar eerder voor 400.000 dollar gekocht.

Baseball cards zijn hot

Het plaatje van Trout leverde een recordbedrag op, maar er worden in de Verenigde Staten de laatste jaren sowieso enorme bedragen neergeteld voor sportplaatjes. Elf jaar geleden werd nog 3,1 miljoen dollar betaald voor een kaart die uit 1909 stamde. Het vorige record staat op 3,2 miljoen dollar, dat vier jaar geleden wordt betaald voor een plaatje van, hoe kan het anders, een honkbalspeler.

Bekijk ook:
5 zwemsporten die je verbaasd zullen laten staan

Mike Trout (29) is op dit moment nog steeds actief in de Major League Baseball. In 2012 werd hij verkozen tot ‘Rookie of the Year’, de beste debutant. Daarnaast won hij al driemaal de prijs voor de meest waardevolle speler in een seizoen, terwijl hij in vier andere seizoenen als tweede eindigde.

Afgelopen jaar tekende Trout een nieuw 12-jarig contract bij de Los Angeles Angels of Annaheim, wat hem het lieve sommetje van 426 miljoen dollar oplevert. Daar kan hij in ieder geval een hele hoop baseball cards voor kopen.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.