De topfavorieten van het aankomende Formule 1 seizoen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De topfavorieten van het aankomende Formule 1 seizoen

De start van het Formule 1 seizoen van 2020 komt dichterbij en dat is aanleiding om te bekijken wie de topfavorieten zijn. Dat is ook interessant voor degene die van plan zijn om te wedden op Formule 1. Of die in een vriendengroep elkaar de loef af willen steken met de beste kennis over wie wereldkampioen gaat worden. Misschien denk jij wel dat Max Verstappen van het team Red Bull Racing dit seizoen eindelijk eens echt kans maakt op de wereldtitel. Verstappen is uiteraard onder de eigen fans in elk geval een topfavoriet. Bij het kijken naar de statistieken en naar de noteringen bij de bookmakers geldt dat Lewis Hamilton weer grote kans maakt. In aanvulling daarop is Charles Leclerc van Ferrari aan het rijtje toe te voegen net als Valtteri Bottas van Mercedes.

Hamilton als grootste kanshebber

Er mag dan een rijtje met topfavorieten zijn, maar wie is echt de grootste kanshebber om de titel te winnen? De verwachting is dat Lewis Hamilton net als de afgelopen seizoenen er weer met de grote prijs vandoor gaat. De Britse coureur die voor het team Mercedes rijdt, heeft de titel al zes keer eerder in de wacht geslepen. De laatste drie jaren zelfs driemaal achter elkaar. Het is dan ook niet vreemd dat Hamilton als de absolute topfavoriet is aangemerkt. Dat betekent echter niet dat de Brit er aan het einde van het seizoen zomaar met de titel vandoor gaat. Er zijn meerdere coureurs die Hamilton namelijk op de hielen zitten. Charles Leclerc en Max Verstappen doen er alles aan om voor de Brit te eindigen. Hamilton zit momenteel bij een zeer sterk team en is zeer ervaren. Bovendien ligt er voor hem een uitdaging om het record van Michael Schumacher te verbreken. De Duitser heeft namelijk zeven keer de titel wereldkampioen Formule 1 gewonnen. Dit seizoen ligt er voor Hamilton de mogelijkheid dat aantal te evenaren.

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

Start Formule 1 seizoen

De start van het Formule 1 programma vindt plaats in Australië waar op 15 maart de eerste officiële race van het seizoen begint. In de voorbereiding daarop heeft de presentatie van de wagens voor komend seizoen al plaatsgevonden. Op 19 februari is de eerste testdag in Barcelona geweest op het Circuit de Catalunya. De Australische GP is straks de eerste wedstrijd in maart en het seizoen eindigt aan het einde van november met de Abu Dhabi GP. In 2020 zijn de ogen van de Nederlandse fans natuurlijk ook gericht op het nieuwe circuit in eigen land. Op 3 mei 2020 vindt de Formule 1 Grand Prix namelijk plaats op het circuit van Zandvoort. Op dat moment zijn er al meerdere races geweest en is al wat meer bekend over de positie van de topfavorieten.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.