Poll: Moeten de terrassen per direct worden heropend? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Moeten de terrassen per direct worden heropend?

In Nederland wachten we al maanden op versoepelingen van de coronamaatregelen, en een veelgenoemde versoepeling is het openen van de terrassen. Veel Nederlanders kunnen niet wachten totdat we weer een drankje met gezelschap op het terras kunnen doen, maar dat kan nog wel even duren als het aan het kabinet ligt? Maar, moeten we eigenlijk nog wel wachten met het heropenen van de terrassen? Of kunnen we ze beter gelijk openen? Wat vind jij? Laat het weten in de onderstaande poll en / of laat een reactie achter!

Dit weekend had het kabinet slechts nieuws voor iedereen die hoopte op een versoepeling van de coronamaatregelen. De geplande heropening van de terrassen en het afschaffen van de avondklok op 21 april is namelijk uitgesteld tot zeker 28 april. Weer een week langer wachten, en dan is het niet eens zeker of de versoepelingen later niet wéér worden uitgesteld.

Het kabinet geef vanavond tijdens de persconferentie meer uitleg over het besluit, maar de redenen hoeft men niet te gissen. Nederland bevindt zich namelijk nog steeds in de derde coronagolf. Het RIVM meldde dinsdag bijna zevenduizend nieuwe positieve coronatests. Het aantal besmettingen lijkt daarmee redelijk stabiel te zijn, maar de cijfers liggen wel erg hoog. Het kabinet wil wachten met versoepelingen totdat de piek is geweest, en daarmee kunnen we de zo gewenste versoepelingen voorlopig op onze buik schrijven.

Poll: Moeten de terrassen per direct worden heropend? 14

Burgemeesters grote steden willen terrassen openen

Veel mensen zijn niet blij met het besluit om de versoepelingen uit te stellen. Zo stuit vooral het besluit om de terrassen niet te openen op veel weerstand. Niet alleen de Nederlanders en horeca zien graag de terrassen zo snel mogelijk weer geopend, ook de burgemeesters van de grote steden zijn een voorstander van dit plan. Zij deden al meerdere keren een gezamenlijke oproep om de terrassen en andere buitenruimtes op een verantwoordelijke manier te heropenen. Zo willen ze de handhaving ontlasten én besmettingen voorkomen doordat hiermee ook ongeregelde samenkomsten worden tegengegaan.

Dat plan van de burgemeesters lijkt misschien logisch, maar niet iedereen is een fan van dit idee. Zo stelt het RIVM dat eventuele besmettingen waarschijnlijk niet worden voorkomen door het heropenen van de terrassen en dat is de situatie momenteel te slecht om nu versoepelingen door te voeren. De huidige situatie mag dan stabiel zijn, het aantal besmettingen is nog te hoog. Daarnaast zou het versoepelen van de maatregelen ook nog eens kunnen leiden tot meer besmettingen.

Terrassen nu openen of nog even wachten?

De vraag is nu of we nog moeten wachten met het heropenen van de terrassen. Ben jij het eens met het kabinet, en moeten we hier voorlopig nog mee wachten? Of geef je de burgemeesters meer gelijk, en kunnen de terrassen beter per direct worden heropend? Geef je mening in de onderstaande poll, of laat hieronder een reactie achter!

Bekijk ook:
Moeten er maatregelen komen voor mensen zonder vaccinatie?

  • Moeten de terrassen per direct worden heropend?

    • Ja
    • Nee
Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.