Poll: Moeten alle winkels in Nederland weer open? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Moeten alle winkels in Nederland weer open?

Vanwege de lockdown zijn de niet-essentiële winkels in Nederland nog dicht, maar de vraag is hoe lang dat nog gaat duren. Vind jij dat alle winkels in Nederland zo snel mogelijk op moeten gaan, ook als dit nog niet mag van het kabinet? Of kunnen de niet-essentiële winkels nog beter even dicht blijven. Deel je mening in de onderstaande poll, of laat hieronder een reactie achter!

Op dit moment zijn de winkelstraten in Nederland nog leeg, maar voor hoe lang nog? Steeds meer ondernemers en winkeliers van niet-essentiële winkels zijn klaar met de lockdown en willen open gaan. Sommige winkels zijn zelfs al opengegaan, om zo hun ongenoegen te uiten over de huidige lockdown. Steeds meer winkels willen dat voorbeeld gaan volgen en het lijkt erop dat in dit weekend in veel gemeentes de winkels weer opengaan.

Het opengaan van de winkels lijkt dit keer ook door veel gemeentes te worden ondersteund. Zo hebben meerdere burgemeesters al aangegeven dat de winkeliers niet worden tegengehouden bij het open doen van hun winkels. Ook vanuit de provincies klinken er geluiden om de maatregelen voor de niet-essentiële winkels te versoepelen.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Vrijdag besluit over openen winkels

Of de niet-essentiële winkels binnenkort weer open gaan wordt op vrijdag besloten door het nieuwe kabinet. Het is nog niet duidelijk wat het kabinet gaat besluiten. Aan de ene kant is het aantal besmettingen in Nederland erg hoog, en worden er nu steeds weer nieuwe records gebroken. Aan de andere kant blijft het in de ziekenhuizen en op de ic's nog relatief rustig en dat is misschien wel doorslaggevend bij het besluit om de lockdown straks te versoepelen.

Update

Het lijkt erop dat de niet-essentiële winkels weer open mogen. Het kabinet wil namelijk dat mensen vanaf zaterdag deze winkels weer kunnen bezoeken, maar dan moeten ze wel een afspraak maken. Verder gaan de universiteiten, hogescholen en het mbo ook weer open, en mogen zij weer fysiek les geven. Ook de sportscholen gaan naar verluidt weer open.

Voor de horeca en de cultuursector is er slechter nieuws. Waarschijnlijk moeten zij voorlopig nog dicht blijven. De versoepeling van de maatregelen worden morgen pas officieel aangekondigd in een nieuwe persconferentie. Dan zal minister-president Mark Rutte samen voor het eerst te zien zijn met Kuipers, de nieuwe minister van Volksgezondheid.

Bekijk ook:
Natuurlijke kracht: pak je vitamine D uit zonlicht dit voorjaar

Wat vind jij?

Wat vind jij? Vind je dat het kabinet moet besluiten dat alle winkels weer open kunnen? En als het kabinet dat niet doet, snap je dan dat niet-essentiële winkels dan alsnog opengaan? Deel je stem hieronder of laat een reactie achter!

 • Question of

  Moet het kabinet alle winkels weer open laten gaan?

  • Ja, alle winkels moeten weer zo snel mogelijk open!
  • Nee, alleen essentiële winkels moeten nu open blijven!
 • Question of

  Snap je dat de winkels zelfs open gaan als dit niet mag van het kabinet?

  • Ja, dat snap ik!
  • Nee, dat vind ik niet kunnen!
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.