Poll: Moet Oranje het WK 2022 in Qatar boycotten? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Moet Oranje het WK 2022 in Qatar boycotten?

Bij de bouw van de stadions voor het WK voetbal in Qatar zijn er tot nu toe meer dan 6500 arbeidsmigranten omgekomen. Dat is natuurlijk schandalig, maar het WK gaat vooralsnog gewoon door. Moet Nederland in 2022 gewoon naar Qatar gaan en deelnemen aan het WK, of kunnen ze het evenement beter boycotten? Wat vind jij? Laat het weten in de onderstaande poll en / of laat een reactie achter!

In 2010 kreeg Qatar op een merkwaardige wijze het WK van 2022 toegewezen. Omdat Qatar nou niet bepaald een voetballand is, moesten er in hoog tempo faciliteiten voor het evenement worden gebouwd. In Qatar doen ze dat liever niet zelf, maar daar schakelen ze arbeidsmigranten voor in. Al is arbeidsmigrant natuurlijk nog een mooi woord ervoor, terwijl het door sommigen moderne slavernij wordt genoemd.

De arbeidsmigranten, die vooral uit Bangladesh, India, Nepal, Pakistan en Sri Lanka komen, werken onder extreem slechte omstandigheden. In totaal zijn er daardoor meer dan 6500 migranten in Qatar overleden, dat meldde The Guardian onlangs. Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal overleden migranten nog veel hoger.

Bekijk ook:
F1 van start: Waarom er dit jaar 3 keer op zaterdag wordt geracet

Volgens Qatar is er weinig aan de hand. De meeste migranten zouden namelijk een natuurlijke dood zijn gestorven. Al is het natuurlijk best knap om een doodsoorzaak vast te stellen zonder autopsie te verrichten.

Ook Amnesty is bepaald geen fan van het WK in Qatar. Zij stellen dat gastarbeiders worden voorgelogen, dat er sprake is van moderne slavernij, dat de arbeiders worden uitgebuit en soms geen loon krijgen én dat er dus mensenrechten worden geschonden in Qatar.

Poll: Moet Oranje het WK 2022 in Qatar boycotten? 14

Moet Nederland het WK in Qatar boycotten?

De vraag is nu of Nederland wel naar het WK in Qatar moet gaan. Wat in Qatar is gebeurd is natuurlijk schandalig, maar het toernooi gaat gewoon door. Deze vraag begint nu weer actueel te worden door het verslag van The Guardian.

De situatie in Qatar werd ook voorgelegd aan de lijsttrekkers van de ChristenUnie en D66 tijdens een interview met de NOS. Zei stelden dat ze het liefste een boycot zagen. Het wordt dus interessant om te zien of andere lijsttrekkers hun mening over dit onderwerp willen delen. Want, wat gebeurd er als er straks een meerderheid in de Tweede Kamer ontstaat voor een boycot van het WK? Dit krijgt dus misschien nog een politiek staartje.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Er is ook een petitie gestart voor een boycot van het WK in Qatar. De petitie staat nog maar net online en is iets meer dan honderd keer ondertekend. Dat loopt nog niet echt storm, maar misschien komt dat de komende tijd nog.

Wat vind jij van de Nederlandse deelname aan het WK in Qatar? Moet Oranje het WK boycotten? Of moeten we gewoon gaan? Laat het weten in de onderstaande poll en of laat een reactie achter!

  • Moet Nederland het WK 2022 in Qatar boycotten?

    • Ja
    • Nee
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.