Poll: Ben je voorstander van nieuwe corona-maatregelen? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Ben je voorstander van nieuwe corona-maatregelen?

Komt er een tweede golf?

Het aantal mensen dat in Nederland besmet raakt met corona neemt schrikbarend snel toe. Gezondheidsspecialisten stellen dat de overheid snel maatregelen moet nemen om een tweede corona golf te voorkomen. Maar of de Nederlandse bevolking hier op zit te wachten is maar de vraag. Ben jij voorstander van nieuwe maatregelen, om zo een nieuwe piek in besmettingen te voorkomen?

De afgelopen maanden leek de strijd tegen corona in Nederland gewonnen. Het aantal besmettingen nam sterk af en de IC's raakten geleidelijk leeg. Ziekenhuizen waren opgelucht, want de enorme druk nam langzamerhand af. In mei en juni leek het erop dat corona nog maar een klein deel van ons dagelijkse leven uitmaakte. Maar al dat positieve nieuws van de laatste tijd heeft een schaduwkant; we zijn ons minder streng aan de regels gaan houden waardoor het virus nu een tweede kans krijgt.

Stijging van besmettingen

In Nederland werden de afgelopen week bijna duizend mensen positief getest op corona. Dit is een snelle toename vergeleken met de weken daarop. In de maanden daarvoor werden er slechts honderd besmettingen per week geteld. Maar daar is in de laatste weken snel verandering in gekomen. Het aantal besmettingen neemt snel toe en dat is een trend die in heel Europa te zien is. Ook in andere Europese landen maakt corona weer een opleving.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Nieuwe maatregelen: allemaal een mondkapje?

De roep om nieuwe maatregelen wordt steeds harder nu het het aantal besmettingen snel toeneemt. De Nederlandse regering heeft de bevolking momenteel alleen opgeroepen om de huidige regels beter na te leven, maar kondigde vooralsnog geen nieuwe maatregelen aan.

Voor de Tweede Kamer is dat niet genoeg. Een meerderheid eiste een nieuw onderzoek naar het nut van mondkapjes. Tot op het heden moet je alleen een mondkapje gebruiken wanneer je reist met het openbare vervoer. Maar een mondkapje zou op veel meer openbare plaatsen verplicht kunnen worden. Zo zou een mondkapje ook kunnen worden ingezet in winkels, bibliotheken, bioscopen en andere openbare ruimtes.

Nederland zou niet het eerste land zijn waar mondkapjes verplicht worden in het openbaar. In andere Europese landen moeten mensen veel vaker een mondkapje gebruiken. Zo dragen ze onder meer in Duitsland, België, Italië en Frankrijk mondkapjes in het openbaar. Zelfs president Trump, voorheen een felle tegenstander van het mondkapje, raadt mensen aan een mondkapje te gebruiken. Gaat Nederland volgen?

Bekijk ook:
Natuurlijke kracht: pak je vitamine D uit zonlicht dit voorjaar

Nu is de vraag hoe jij denkt over nieuwe maatregelen?

 • Question of

  Ik ben een voorstander van nieuwe maatregelen

  • Eens
  • Oneens
 • Question of

  Ik ben voor een mondkapjesverplichting

  • Eens
  • Oneens
 • Question of

  Ik ben voorstander van een nieuwe lockdown

  • Eens
  • Oneens
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

22 Comments

 1. Eric Vink Reply

  Het zou jullie sieren wanneer de inleidende tekst genuanceerder zou zijn! Het staat bol van de overdreven bijvoeglijke naamwoorden!
  Een onpartijdige, objectieve maar zeker ook meer journalistiek kritische opstelling ten opzichte van de overheid zou meer gepast en gewaardeerd worden!

 2. Annette Reply

  Positief getest betekend niet hetzelfde als ziek en/of besmettelijk! Eerst werden alleen twijfelgevallen in het ziekenhuis getest. Nu laten mensen met verkoudheidsklachten zicht testen. Daardoor krijg je relatief meer positieve uitslagen.
  Het aantal mensen vandaag in het ziekenhuis opgenomen: 5 waarvan 3 op de IC en 0 doden. Dat kunnen de ziekenhuizen makkelijk aan! Niet vergelijkbaar met februari/maart! Ook weet de ic beter hoe te behandelen dan toen en liggen de mensen er korter!
  Waarom moeten de maatregelen nu dan strenger worden?

 3. Marian Rodenburg Reply

  De regering had COVID-19 nooit tot een pandemie mogen bombarderen omdat Corona al 60 jaar actief is en er meer mensen aan influenza sterven .
  Nu is iedere dode een corona dode , zelfs mensen die bij een ongeval overlijden
  .openheid en eerlijkheid zou de regering sieren maar niet deze angstzaaierij

  1. Charlotte Reply

   met negatieve bedoel ik kritische reacties, kritisch op het beleid. Deze geluiden worden van heel veel platforms verwijderd en weg gecensureerd.
   Chapeau en respect dus.

 4. petra Reply

  Wat een propaganda en leugens. Een test die onbetrouwbaaris, onnodige testen. En verrek, minder ziekenhuisopnames, minder ic opnames en minder doden.. Ga jullie diep schamen.

 5. Mariska Reply

  Als je meer test, zul je meer besmettingen vinden. Dit zegt echter heel weinig. PCR test laat niet zien of het nog een actief virus betreft en geeft ook positief resultaat bij andere corona virussen. Belangrijkste is toename van het aantal zieke mensen met COVID-19 op de ICs. En die toename is er niet. Dus er is niets aan de hand op dit moment.

  1. Francien Reply

   Alleen maar angst zaaien zodat ze de tijd hebben om de dictatuur agenda en doorheen te drukken. IC’s zo goed als leeg in Nederland slechts 14 patiënten!

 6. Anoniem Reply

  Het is een grote leugen… kijk nou toch eens goed naar de feiten en de cijfers nota ben die van het RIVM zelf.. Geen opnames meer in het ziekenhuis, geen ic’s, ja… lege!!
  Ja logisch dat het aantal zogenaamde positieve tests toeneemt, omdat er nu ook ineens vele malen meer getest wordt dan voorheen. Dus maw het valt allemaal reuze mee.
  Het percentage blijft gelijk, ongeveer 1% van de geteste mensen is schijnbaar positief, en dat kan overigens ook door andere virussen komen. + de zogenaamde besmettingen, …. die wisten veelal niet eens dat ze iets onder de leden hadden… dus hoe kan dat dan weer? Oh ja, … en waar zijn ineens die griepgevallen en cijfers? Precies…
  Dus waar gaat het precies over? Precies… angst zaaien en stemmingmakerij. Slechte test en de media die er vet op los liegt of gewoon niet weet waar ze mee bezig zijn. Gewoon

 7. Margreet Koert Reply

  Van al die positief geteste mensen is er bijna niemand ernstig ziek. En de test is ook nog onbetrouwbaar. Laten we dit virus nu maar gewoon als een gewoon virus gaan zien en ophouden met angst zaaien en de kwaliteit van leven verpesten. Al die onzinnige maatregelen gaan ons echt niet redden en covid19 roeit ons echt niet uit.

 8. Elma Reply

  Al heb je pijn in je grote teen heb je tegenwoordig al corona ze blijven maar liegen liegen en nog eens liegen wordt tijd dat Rutte de jong en klaver en hun kornuiten oprotten

 9. Annet Reply

  Door meer te testen, test je ook meer positief. Positief getest is niet hetzelfde als besmet of besmettelijk. Corona is geen extreem dodelijk virus, zelfs het RIVM zegt dat het virus voor 98% van de bevolking niet gevaarlijk is wat mij doet afvragen waarom de maarregelen niet meteen afgeschaft worden. Corona is niet dodelijker dan een heftige griep blijkt uit de cijfers.

 10. Joyce Reply

  Veel meer testen veel meer besmettingen. Plus de besmettingen die meegeteld worden terwijl je geen eens cojona heb. Test ook positief als je gwn verkouden ben. Waarom die test die bijna je hersenen ingaat? Daar al over nagedacht? Terwijl een druppeltje speeksel voldoende moet zijn als we elkaar op die manier besmetten?? Mensen doe je eigen onderzoek en dan kom je er achter dat t allemaal wel meevalt. Je hoort alleen maar over besmettingen en niets over overleden mensen. Wake up!!

 11. Jurgen Reply

  Onzin, bangmakerij, aantal besmettingen is stabiel, waar is de onafhankelijke journalistiek gebleven die niet alleen maar staatspropaganda verkondigen en zelf een keer in de cijfers duikt?

 12. Nicole Reply

  Het aantal positieve testen stijgt terwijl het bekend is dat de testen ook valae positieven kunnen geven. Het echte aantal mensen wat overleden is aan covid is niet bekend en overlijdensaktes zijn verkeerd ingevuld. Wanneer staat de journalistiek op en gaat zelf onderzoek doen ipv alles voor zoete koek aan te nemen en te verkondigen?! Waarom zijn fb en nog andere platforms verkeerde berichten aan het bestempelen als face nieuws? Als een arts waar dan ook verteld, en ook collega’s, dat zij honderden mensen hebben genezen met een medicijn is het dan niet eens tijd dat de journalistiek zich daar eens in verdiept? Om Nederlanders wakker te schudden? Wanneer gaat de media eens uizoeken hoe het kan dat een man die GEEN arts oid is een vaccin ontwikkeld die niet veilig is gebleken tijdens het testen op zijn eigen mensen?

 13. Renate Reply

  mondkapjes dragen zorgen er alleen voor dat je vatbaarder wordt voor ziektes ,dus afschaffen die dingen.

 14. M De jong Reply

  Er is absoluut geen draagvlak voor deze maatregelen.
  Schadelijk voor het immuunsysteem en de economie, en het milieu omdat ze mondkapjes/ handschoenen, overal op straat neer gooien.
  Druist tegen de grondwet in.
  Het is slecht voor de gezondheid van de sociale mens.

 15. Nicole Reply

  Volledig met Charlotte eens! En wat die mondkapjesplicht betreft, waar was ook alweer de eerste uitbraak? En hoeveel mensen droegen er daar allemaal mondkapjes? Juist, bijna iedereen en ze hebben niet geholpen. Kijk naar onze buurlanden? Ja daar worden mondkapjes gedragen maar daar neemt het aantal besmettingen en opnames juist enorm hard toe. Mensen constant hun uitgeademde lucht laten inademen met daarbij dus ook de uitgeademde afvalstoffen, maakt mensen juist ziek omdat je te weinig zuurstof binnen krijgt. Voor mensen met bijvoorbeeld astma, zorgt dit voor flauwtes. Ik ben een voorstander van smart distancing. Vermijd druktes, hang niet lallend bij elke wildvreemde om de nek en respecteer het als iemand lever wel afstand houdt. Maar gun families gewoon hun samenzijn en vrienden die heel close zijn. Juist menselijke interactie versterkt het immuunsysteem omdat het endorfine losmaakt.

 16. MartinJan Reply

  het zijn geen besmettingen het zijn false positieve test resultaten omdat er helemaal geen betrouwbare test is.

 17. Charlotte Reply

  Jullie mogen niet liegen.
  Het aantal positieve tests neemt toe OMDAT er meer wordt getest.
  Het percentage blijft gelijk, ongeveer 1% van de geteste mensen is positief.
  Dat kan overigens ook door andere virussen komen.
  Jullie verspreiden paniek zonder dat daar enige reden voor is, ik vind dat niet chique.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.