Poll: Ben jij voorstander van een coronatoegangsbewijs voor de horeca, theaters en bioscopen? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Ben jij voorstander van een coronatoegangsbewijs voor de horeca, theaters en bioscopen?

Het kabinet wil misschien een verplicht coronatoegangsbewijs in de horeca, theaters, bioscopen en andere instellingen invoeren. Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zegt dat te overwegen in een brief aan de Tweede Kamer. Ben jij voorstander van een coronatoegangsbewijs in deze sectoren? Of vind je dit idee veel te ver gaan? Deel je mening in de onderstaande poll en laat een reactie achter!

Komen er nieuwe coronamaatregelen? De kans daarop lijkt aanwezig want het kabinet overweegt de invoering van een verplicht coronatoegangsbewijs bij onder meer de horeca, terrassen, uitgaansgelegenheden, bioscopen en andere kunst- en cultuurvoorstellingen. Demissionair Hugo de Jonge is bang dat het aantal besmettingen de komende tijd – zeker in de herfst en de winter – nog flink gaat oplopen, omdat er nog steeds ongeveer 2 miljoen mensen niet gevaccineerd zijn. Met een coronatoegangsbewijs hoopt hij dit te voorkomen. Waarschijnlijk zal die maatregel wel helpen, maar critici noemen dit weer een grote stap richting de indirecte vaccinatieplicht.

Het zal nog even duren voordat we weten of dit plan ook daadwerkelijk doorgaat. Naar verwachting gaat het kabinet op 14 september besluiten hoe het verder gaat met de coronamaatregelen. Belangrijk zal het advies van het Outbreak Management Team (OMT) zijn. Als zij voorstander zijn van verdere maatregelen, zullen die er zo maar eens kunnen komen. Een verplicht coronatoegangsbewijs kan dan op zijn vroegst op 25 september worden ingevoerd.

Coronadruk

Vaccinaties Nederland

In Nederland zijn ondertussen heel wat mensen gevaccineerd. In totaal zijn er meer dan 23 miljoen vaccinaties in ons land gezet. Hierdoor is inmiddels 64 procent van de hele Nederlandse bevolking volledig – dus twee keer – gevaccineerd. Ongeveer 8 procent van de Nederlanders heeft al een eerste prik gekregen en krijgt in de komende tijd een tweede prik. Slechts 15 procent van de Nederlanders – ongeveer 2 miljoen mensen – van 12 jaar en ouder is niet gevaccineerd.

Indirecte vaccinatieplicht?

Er zijn dus ongeveer 2 miljoen mensen niet gevaccineerd in Nederland en kennelijk is dat iets te veel voor Hugo de Jonge. Met het invoeren van het verplichte coronatoegangsbewijs hoopt hij mensen te stimuleren om zich toch te laten vaccineren, maar dit lijkt verdacht veel op een indirecte vaccinatieplicht. Op Twitter reageren mensen boos op de plannen van het kabinet. Zo zijn #coronamaatregelen, #DeTeringMetDeRegering #coronabeleid, #prikpooier, #hugodejonge, #klaarmetrutte, #hugodejongekanniks, #nazis, #vaccinatieplicht en #vaccinatiedwang trending op het platform. En daarbij worden niet bepaald positieve dingen getweet.

Hoewel de maatregel dus simpelweg omstreden is, wordt hij in Europa toch al volop gebruikt. Andere Europese landen – zoals Frankrijk, Duitsland en Italië – hebben ook een soortgelijk coronatoegangsbewijs ingevoerd. Al zijn de inwoners daar er ook niet bepaald blij mee. Gaat Nederland ondanks alle kritiek in september dan toch volgen?

Wat vind jij van een verplicht coronatoegangsbewijs in Nederland?

Ben jij een voorstander van een verplicht coronatoegangsbewijs in Nederland? Laat je stem horen in de onderstaande poll en/of laat hieronder een reactie achter!

Bekijk ook:
Moeten er maatregelen komen voor mensen zonder vaccinatie?

 • Ben jij voorstander van een verplicht coronatoegangsbewijs voor onder meer de horeca, theaters en bioscopen?

  • Ja, goed idee!
  • Nee, dit gaat echt veel te ver!
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

3 Comments

 1. Gonda Remon Reply

  Hoe kun je coronapaspoorten goed vinden? Is pure discriminatie van een groep mensen die kritisch dirven denken. En het is de bevolking tegen elkaar opzetten! Schandalig dat men niet gevaccineerden de toegang wil ontzeggen gewoon omdat ze zelf willen beslissen over hun eigen lichaam. Pure onzin en het onder druk zetten van mensen, het is een pure schande!! Nazi-toestanden!

 2. Evelyn Helmich Reply

  De Tweede Kamer heeft hier al over gestemd. Zij zeiden: je kunt zware of lichte maatregelen invoeren, maar wel voor iedereen gelijk. We willen geen tweedeling in de samenleving.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.