Moeten soaps een Corona-verhaallijn krijgen? 15
Saved Read later
Deel dit bericht

Moeten soaps een Corona-verhaallijn krijgen?

Wordt het coronavirus een voetnoot in de menselijke geschiedenis of zal er een compleet hoofdstuk aan worden gewijd? Qua verspreiding heeft dit virus beslist indruk gemaakt. Er is nog slechts een tiental landen waar Corona niet is opgedoken. Bij één van die landen wordt een vraagteken gezet.

In Noord-Korea gebeurt alleen wat de regerende klasse wil en zo’n ziekte is maar lastig en komt derhalve niet voor in het laatste arbeidersparadijs op aarde. De andere landen liggen allemaal ergens ver weg in een Oceaan en het betreft schaars bevolkte eilanden. Het is tot dusverre een kwestie van geluk geweest dat geen enkele bezoeker het virus naar het eiland heeft gebracht.

Op dit moment, nu 1 juni nog maar een paar dagen in de toekomst ligt, heeft het virus minstens 5 miljoen mensen besmet en aan 300.000 het leven gekost. Dat zijn harde en moeilijke cijfers maar als deze niet extreem verder oplopen en een vaccin wordt ontwikkeld, zullen we naar verwachting over een paar jaar de crisis voor een groot deel vergeten zijn.

De invloed van Corona op ons leven

Wellicht is het je al opgevallen: waar in de reclame tot een paar weken geleden alles nog normaal leek met mensen die elkaar naar hartenlust aanraakten en knuffelden, is dat voor een groot deel van die boodschappen nu gewijzigd. Tenslotte is het doel van de reclame om producten en diensten te verkopen. Als dat moet in een 1 1/2 meter maatschappij, het zij zo. in de nieuwste reclames houden mensen dan ook keurig afstand van elkaar. Dat weerhoudt ze er niet van om een prachtig leven te hebben en dat geldt ook voor jou als je maar gebruik maakt van product XYZ.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Ongetwijfeld zullen auteurs over de hele wereld nu ook boeken schrijven die verband houden met de coronacrisis. Dat zal variëren van horror tot romantiek en ook hier geldt dat het afhankelijk is van het verdere verloop teneinde te kunnen beoordelen hoeveel invloed corona zal hebben op de literatuur.

Moeten soaps een Corona-verhaallijn krijgen? 16

Komen de goede tijden na de slechte tijden?

Als over 1.000 jaar een onderzoeker wil weten hoe het leven in diverse landen op aarde is geweest in ‘onze tijd’ zal daarvoor het kijken naar de populaire soaps een goede optie zijn. Immers in een serie als GTST valt behoorlijk goed te zien hoe het leven van alledag (met enige overdrijving) rond eind 20e en begin 21e eeuw er uit heeft gezien in ons land.

De kans bestaat dat de coronacrisis dan over het hoofd wordt gezien. Er is namelijk besloten dat in het vervolg van GTST er geen ruimte wordt gemaakt voor het coronavirus in de verhaallijn. Er zal gedurende de tijd dat de 1 1/2 meter richtlijn van toepassing blijft, rekening hiermee worden gehouden bij de opnames. De acteurs zullen op voldoende afstand blijven en het is aan de scenarioschrijvers om daar een oplossing voor te vinden zonder het virus te benoemen. Tongzoenen hoef je om die reden voorlopig niet in beeld te verwachten en daarvoor wordt een beroep gedaan op je fantasie en/of herinnering.

  • Wat vind jij daar nu van?

    • Ik kan het woord corona niet meer zien.
    • Ik vind het goed om daar ook aandacht aan te besteden in soaps.
    • Dat het in het echte leven gebeurt, is al erg genoeg, ik wil er niet mee geconfronteerd worden in soaps.
    • Lijkt me leuk, corona leidt tenslotte tot veel vreemde situaties!
Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove
Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.