in

Voormalig assistent verdacht van brute moord op techmiljonair

Zijn lichaam was onthoofd en in stukken gesneden

techmiljonair vermoord
Fabio Formaggio© / 123rf.com

Een 33-jarige techmiljonair, Fahim Saleh, is dinsdag op brute wijze aangetroffen in zijn appartement in New York. Als je niet beter zou weten had je gedacht dat het een scene van NCIS was. Zijn lichaam was onthoofd en in stukken gezaagd. Zijn voormalig assistent is ondertussen aangehouden en aangeklaagd voor de moord.

Techmiljonair vermoord

Fahim Saleh stond ook wel bekend als ‘de Elon Musk van ontwikkelingslanden’. Hij begon zijn eerste internetbedrijf al op de middelbare school. Later kreeg hij ook nog succes met start-ups in Bangladesh, Colombia en Nigeria. Een van deze start-ups was het Nigeriaanse Gokada, die je kunt vergelijken met Uber maar dan voor motortaxi’s.

De man werd aangetroffen door een nicht. Ze was bezorgd omdat ze een dag niks meer van hem had gehoord. Toen zij bij hem ging kijken stond ze oog in oog met de lichaamsdelen van haar neef in plastic zakken, en een elektrische zaag ernaast met de stekker nog in het stopcontact.

Worsteling

Uit beelden van bewakingscamera’s blijkt dat de moord al een dag eerder had plaatsgevonden. Iemand met zwarte kleding, een hoed en een mondkapje stapte maandag bij Saleh in de lift. Deze persoon heeft hem gevolgd tot de ingang van het appartement, waarna een worsteling ontstond. De politie vertelt dat de dader een taser gebruikte voordat hij hem vermoordde. Volgens de autopsie is de techmiljonair overleden door meerdere steekwonden.

Lees ook:
Moederhond (3) vermoord en tien pups gestolen bij inbraak in Beers

De moordenaar zou dinsdag teruggekomen zijn om het lichaam in stukken te zagen. Het is mogelijk dat hij gestoord werd door Saleh’s nicht en op de vlucht sloeg, gezien de stekker nog in het stopcontact zat.

Verdachte moord techmiljonair

In eerste instantie werd gelijk gedacht aan een huurmoord. Bij nader onderzoek naar chatberichten, creditcardtransacties en Uberbonnetjes kwam er toch een andere verdachte in beeld: voormalig assistent Tyrese Haspil. De verdachte had zo’n 90.000 dollar van Saleh gestolen. Toch heeft de techmiljonair geen aangifte gedaan. In plaats daarvan moest de 21-jarige verdachte het geld in termijnen terugbetalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

UV-C, het geheime wapen tegen corona

Verslaafd aan je smartphone? Met deze tips kick je af