Twee tieners na val van dakterras overleden

0 Shares

Joara en Roman, beiden 16 jaar oud, kwamen ten val vanaf een dakterras. Het gebeurde in de Cliffordstraat die in de Staatsliedenbuurt gelegen is. De tieners hadden net te horen gekregen dat zij geslaagd waren voor hun 5-havo-examen. 

Het St Nicolaas Lyceum in Amsterdam-Zuid meldde afgelopen maandag de dood van twee van haar leerlingen. Terwijl kinderen lekker aan het spelen waren in het volksbuurtje in Amsterdam-West, vielen plots twee jonge mensen uit het niets op straat. Zij waren vanaf een dakterras naar beneden gevallen. Buurtbewoners hebben direct pogingen gedaan om de twee tieners hulp te bieden ook werd er geprobeerd de twee te reanimeren. Het mocht niet meer baten, ze overleden op straat.

Bloemenzee op plek waar de tieners ten val kwamen

Vrijdagavond werden de lichamen van de jonge mensen door de politie vrijgegeven. Zij wisten al snel dat het niet om een misdrijf ging. De familie moest eerst ingelicht worden daarom meldden de media in eerste instantie nog niets over het ongeval. De verslagenheid is zeer groot in de Staatsliedenbuurt om de valpartij van het duo. Sinds vrijdagavond is de GGD aanwezig om de buurtbewoners te ondersteunen met geestelijke hulp. Er zijn al ontzettend veel gesprekken gevoerd met de GGD. Op de plek waar de jongen en het meisje terecht kwamen liggen vele bossen bloemen.

Buurtbewoners zijn diep geschokt

Een buurtbewoner reageert ontredderd en verteld dat zijn overbuurman de spelende kinderen van de straat heeft getrokken om te voorkomen dat zij de jonge mensen te zien zouden krijgen. Hij stond net na het ongeval op zijn balkon. Hoe het precies gebeurd is weet men nog niet. Het kan zijn dat ze aan het stoeien waren maar dat is niet zeker. De buurt is geschokt.

School staat stil bij overlijden leerlingen

De school heeft maandag bij het overlijden van de twee leerlingen stilgestaan. Men is geschokt en verdrietig. Er is een ruimte ingericht waar de leerlingen in stilte bij elkaar kunnen zijn en elkaar kunnen troosten. De school heeft slachtofferhulp ingeschakeld voor de leerlingen die behoefte hebben aan een luisterend oor. De politie doet nog verder onderzoek en hoopt te kunnen achterhalen wat er aan de valpartij voorafging. Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor een misdrijf. De families van de twee tieners worden door de recherche bijgestaan.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

190
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.