Tien miljoen wietplanten in beslag genomen in Californië 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Tien miljoen wietplanten in beslag genomen in Californië

In de Amerikaanse staat Californië is er naar alle waarschijnlijkheid met ontzetting gereageerd door de lokale soft-drugs gebruikende community, na het bericht dat de plaatselijke autoriteiten bekend hebben gemaakt, dat zij maar liefst tien miljoen(!) wietplanten in beslag hebben genomen.

Op elf verschillende velden rondom het plaatsje Arvin, ten noordoosten van Los Angeles werd de enorme hoeveelheid wietplanten verbouwd. Dat Arvin, dat ca. 15.000 inwoners heeft, voornamelijk agrarische activiteiten kent, komt nu uiteraard in een wat ander daglicht te staan. Qua omzet is het in ieder geval een zware tegenvaller voor de eigenaar van de wietplanten, want de waarde van de planten wordt bij elkaar op zo’n miljard dollar geschat. Alle planten zijn na de inbeslagname vernietigd.

Legaal of niet?

Er is nog een discussie gaande of het legale wietteelt betreft of niet. Dat is weer afhankelijk van de hoeveelheid van de stof THC die in de wiet wordt aangetroffen. Het is alleen legaal wanneer het percentage THC in de wiet niet meer dan 0,3 procent bedraagt. Volgens de eigenaar van de velden, waarop de wiet werd verbouwd, betrof het legale productie. De autoriteiten zien dit anders daar er uit onderzoek is gebleken dat het percentage THC veel hoger was dan toegestaan. Dit maakt het volgens de Amerikaanse autoriteiten illegale cannabisteelt, en dus strafbaar. Op dit moment is het nog niet duidelijk of er aanhoudingen zijn verricht. De lokale politie, de FBI en een Californische natuurorganisatie geven wel aan dat er nog een onderzoek loopt, waaruit moet blijken welke maatregelen er eventueel nog gaan volgen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Hoe zit het met Nederland?

Ter vergelijking, in Nederland geïmporteerde wiet bevat gemiddeld 6,6 procent THC. Het veelbezongen Nederwiet komt zelfs gemiddeld aan 16,8 procent THC! Dit volgens onderzoek door het Trimbos-instituut, het landelijk Nederlands kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg. Daarmee kan in ieder geval worden vastgesteld dat de in Nederland verkrijgbare wiet van een geheel andere orde is dan die in de Verenigde Staten.

Aanvullend

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.