Saved Read later
Deel dit bericht

Satanist uit Eindhoven steelt lichaam baby

Een ‘satanist' uit Eindhoven is verdacht van het stelen van een babylichaam. De 23-jarige Eindhovenaar is verdacht van het stelen van urnen en het openen van twee kindergraven in Veldhoven. Van een te vroeg geboren baby zijn de resten verdwenen. De man kwam bij het tweede graf niet tot de kist. In 2017 was hij al eens veroordeeld voor ‘satanistische feiten'.

Dit bleek woensdag 29 januari tijdens een zitting van de Bossche rechtbank. Over enkele weken zal de man ontslagen worden uit zijn voorarrest. Hij kan vervolgens gelijk beginnen aan een behandeling bij de GGzE. De rechtbank, advocaten en ook de verdachte zelf willen zo spoedig mogelijk beginnen aan de behandeling. De man zelf stelde niet te snappen hoe hij tot zijn daden kwam, ook gaf hij aan dat er niets in het babygraf aanwezig was. Dit laatste trekt het OM in twijfel, het OM gaat er van uit dat de man wel degelijk een stoffelijk overschot heeft gevonden in het graf.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Kerken en Kapellen beklad

In 2017 heeft de man kerken en kapellen beklad met spreuken zoals ‘Dood aan het Vaticaan' en ‘Slacht de Christenen'. Dit gebeurde in Wintelre, Knegsel, Steensel, Eindhoven en Veldhoven.

De politie ontving het afgelopen jaar ernstige meldingen. Twee graven waren geopend en urnen waren verdwenen. Ook kruisen en grafornamenten bleken gestolen van kerkhoven in Eindhoven.

Nadat een kerk was beklad wezen de verdenkingen naar de Eindhovenaar die in 2017 voor de rechter stond. Hij bleek meerdere kerken en kapellen beklad. Tijdens de zitting bleek dat de man ernstige stoornissen te hebben door trauma's uit zijn jeugd. Hij is hiervoor in behandeling gegaan.

De behandeling

In oktober is de woning van de man doorzocht, kort daarop belande hij achter de tralies. Volgens zijn advocate Marlieke van de Laar heeft de man een deel van de feiten bekend. Er was een doorbraak in de behandeling maar sinds hij vast zit krijgt hij niet meer de juiste zorg volgens zijn advocate. Wel is er behandelruimte buiten de gevangenis, de reden voor het vragen van de vervroegde vrijlating.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

De officier van justitie Janine Kramer vond de schorsing niet van toepassing, dit gezien de verschrikkelijke daden van de man. Ook het feit dat enkel via vrienden enkele urnen terug zijn gevonden toonde volgens de officier van justitie aan dat vrijlating onwenselijk was. Verzetten tegen zijn vrijlating heeft Kramer echter voorbij laten gaan.

Kerkhofverbod

De rechter was van mening dat er genoeg redenen waren om de man langer vast te houden, echter de behandeling was van een groter belang. Half februari mag de man daarom aan zijn behandeling beginnen buiten de deuren van het gevang. Ook krijgt de man een locatieverbod, hij mag niet meer op begraafplaatsen en kerkhoven komen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.