in ,

Oranje wint ook tweede EK groepswedstrijd en staat in de achtste finale!

Dat ging toch beter dan verwacht!

Het Nederlands elftal heeft donderdag avond ook de tweede groepswedstrijd van het EK gewonnen. Oranje kwam vroeg op voorsprong nadat Memphis Depay een penalty benutte. In de tweede helft scoorde Denzel Dumfries de 2-0 en die voorsprong gaf het team van Frank de Boer dit keer niet meer uit handen. Dankzij de tweede overwinning is Nederland groepswinnaar van Groep C met een plek in de achtste finale als beloning.

Nederland speelde donderdag de tweede groepswedstrijd van het EK 2021 tegen Oostenrijk. Nadat Oranje tegen Oekraïne al bij vlagen mooi spel liet zien, waren de verwachtingen dit keer hoog gespannen. Kon Nederland ook de tweede wedstrijd winnen? Het antwoord op die vraag kwam al snel van Depay, nadat hij in de 11e minuut een penalty verzilverde.

Oranje ging daarna opzoek naar de tweede treffer om zo de marge te verdubbelen. Daar moest het team lang op wachten, omdat het niet bepaald nauwkeurig om ging met de kansen. Vooral Depay oogde ongelukkig, doordat hij veel balverlies leed. In de tweede helft was het uiteindelijk wel raak. Uitgerekend Depay gaf een mooie bal op Malen die daardoor snel voor de keeper kwam te staan. Malen kon zelf proberen te schieten, maar besloot de bal af te geven aan Denzel Dumfries die er nog beter voor stond. Zijn PSV-teamgenoot beloonde het vertrouwen met een mooie intikker. Dumfries scoorde ook al in de eerste groepswedstrijd en is hierdoor momenteel topscorer van Oranje op het EK en een van de EK topscorers.

Bekijk ook:
Max Verstappen wint de Grand Prix van Oostenrijk, Hamilton valt buiten de top 3

Met een 2-0 tussenstand probeerde Oostenrijk nog om de aansluitingstreffer te maken en een paar keer kwamen ze dichtbij. Dit keer wist de tegenstander van Oranje echter niet te scoren, waardoor 2-0 de einduitslag was. Nederland pakt hierdoor de winst in Groep C en is verzekerd van een plek in de achtste finale.

Tussenstand Groep C

  1. Nederland – 6 punten
  2. Oostenrijk – 3 punten
  3. Oekraïne – 3 punten
  4. Noord-Macedonië – 0 punten.

Speelschema Oranje

Nederland is al verzekerd van een plek in de achtste finale, maar moet eerst nog een groepswedstrijd spelen tegen Noord-Macedonië. Die wedstrijd staat op maandag 21 juni gepland.

Op zondag 27 juni gaat Nederland de achtste finale spelen. Het is nog niet bekend wie dan de tegenstander is. Dat zal een beste nummer drie zijn uit de groep D, E of F.

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kun jij Chinees lezen EK 2021

Kun jij Chinees lezen? EK 2021: Chinese teksten in Europese stadions

De grootste diamant ooit gevonden en de duurste diamant

De grootste diamant ooit gevonden én de duurste diamant