Ontvoerde jongen van 13 vannacht vrijgelaten na 42 dagen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Ontvoerde jongen van 13 vannacht vrijgelaten na 42 dagen

In Belgisch Limburg werd er 42 dagen geleden een 13-jarig jongetje ontvoerd. Vannacht is hij eindelijk vrijgelaten. De politie zegt al meerdere verdachten gearresteerd te hebben. Het ging om een zuivere kidnapping voor losgeld.

Losgeld

In eerste instantie werd er gedacht dat het zoontje ontvoerd was door betrokkenheid in het drugsmilieu. De familie werd in het verleden ook al betrokken bij drugsonderzoeken, en een afhandeling in het drugsmilieu was dan ook het eerste waar de politie aan dacht. Toch bleek het achteraf te gaan om een zuivere criminele ontvoering voor losgeld. De familie en de ontvoerders hebben wekenlang onderhandeld. Zondagnacht kwam er dan eindelijk een oplossing. Hete is niet bekend hoeveel losgeld er nu is betaald. De jongen is vannacht vrijgelaten.

Langstdurende ontvoering in Belgische boeken

Nog nooit eerder heeft een ontvoering zo lang geduurd. Anthony De Clerck werd in 1992 ontvoerd en zat 32 dagen vast. De politie heeft de zaak van nu zo voorzichtig mogelijk opgepakt. Zo hoopte zij dat het leven van de jongen niet in gevaar kwam. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat het zo lang heeft moeten duren. Er is aan journalisten gevraagd om de ontvoering niet openbaar te maken zodat de jongen niet in gevaar kwam. Gelukkig hebben zij dit ook gedaan, en is de jongen nu weer veilig.

Bekijk ook:
Man prikt ruim 100 autobanden lek: dit zijn de maximale straffen voor materiële schade

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.