in

Ontvoerde jongen van 13 vannacht vrijgelaten na 42 dagen

Er zijn verschillende verdachten gearresteerd

In Belgisch Limburg werd er 42 dagen geleden een 13-jarig jongetje ontvoerd. Vannacht is hij eindelijk vrijgelaten. De politie zegt al meerdere verdachten gearresteerd te hebben. Het ging om een zuivere kidnapping voor losgeld.

Losgeld

In eerste instantie werd er gedacht dat het zoontje ontvoerd was door betrokkenheid in het drugsmilieu. De familie werd in het verleden ook al betrokken bij drugsonderzoeken, en een afhandeling in het drugsmilieu was dan ook het eerste waar de politie aan dacht. Toch bleek het achteraf te gaan om een zuivere criminele ontvoering voor losgeld. De familie en de ontvoerders hebben wekenlang onderhandeld. Zondagnacht kwam er dan eindelijk een oplossing. Hete is niet bekend hoeveel losgeld er nu is betaald. De jongen is vannacht vrijgelaten.

Langstdurende ontvoering in Belgische boeken

Nog nooit eerder heeft een ontvoering zo lang geduurd. Anthony De Clerck werd in 1992 ontvoerd en zat 32 dagen vast. De politie heeft de zaak van nu zo voorzichtig mogelijk opgepakt. Zo hoopte zij dat het leven van de jongen niet in gevaar kwam. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat het zo lang heeft moeten duren. Er is aan journalisten gevraagd om de ontvoering niet openbaar te maken zodat de jongen niet in gevaar kwam. Gelukkig hebben zij dit ook gedaan, en is de jongen nu weer veilig.

Lees ook:
Phishing, zo werken internetfraudeurs

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De voordelen van meditatie

Binnenkort weer sociale activiteiten. Staan we hier om te springen?