Ongelijkheid tussen man en vrouw in Nederland groeit 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Ongelijkheid tussen man en vrouw in Nederland groeit

Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen ouderwets? Dat blijkt van niet, uit de Global Gender Gap Index die onlangs verscheen. Deze ranglijst voor genderlijkheid liet zien dat ons land elf plekken is weggezakt en beland op positie 38. De ongelijkheid in Nederland neemt toe.

Er zijn 153 landen onderzocht, waaruit bleek dat er 101 landen flinke stappen hebben gezet om de positie van vrouwen te verbeteren. Opvallend is dat Nederland niet tot deze categorie behoort, terwijl ons land vorig jaar nog vijf plekken was gestegen op de lijst. Er zijn hier volgens Henk Volberda, wetenschappelijk directeur van onderzoeksinstituut Amsterdam Centre for Business Innovation, twee verklaringen voor. De eerste is dat ons land het op politiek gebied slechter is gaan doen, en de tweede dat er geen groei is geweest op het gebied van economische kansen.

Bijna drie kwart van de mannen in Nederland heeft een leidinggevende functie, tegenover een kwart van de vouwen. Ook is nog geen 30 procent van de bestuursleden en beursgenoteerde ondernemingen vrouw. Verder blijkt uit het bijbehorende Global Gender Report dat iets minder dan een derde van de Tweede Kamerzetels en iets meer dan een derde van de Nederlandse ministerposten worden bezet door een vrouw.

Ongelijkheid tussen man en vrouw in Nederland groeit 15
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.