LIVEBLOG: Zo viert Nederland woningsdag! (GESLOTEN) 12
Saved Read later
Deel dit bericht

LIVEBLOG: Zo viert Nederland woningsdag! (GESLOTEN)


Welkom op dit liveblog van Trending.nl. Vandaag zou het officieel Koningsdag zijn, maar gezien de maatregelen op het gebied van corona is dat helaas niet mogelijk. En dat is dan ook de reden dat Koningsdag heel snel werd omgetoverd tot Woningsdag. Maar hoe viert Nederland Woningsdag eigenlijk?

Ben jij iets leuks tegen gekomen? Stuur Thom dan een berichtje op Twitter (@TrendingThom) en wie weet komt het wel voorbij in ons liveblog!


15:55 – Bijna tijd voor het #proostmoment

Het is bijna tijd voor het officiële proostmoment. Daarnaast is dat het laatste officiële onderdeel van deze dag. Natuurlijk gaan feestjes via het internet zeker door! Vanuit hier willen we jullie bedanken voor jullie begrip tijdens deze allereerste (en hopelijk allerlaatste) woningsdag! Blijf binnen en zorg ervoor dat je gezond blijft.

14:50 – De lintjesregen zorgt ook vandaag nog voor leuke grapjes

Onder andere Paul Haenen, Sef Vergoossen en Martin Gaus kregen afgelopen vrijdag een lintje uitgereikt en de daarbijbehorende onderscheiding.

14:45 – Het Koningshuis is aan het videobellen!

Het Koningshuis is, na de toespraak van koning Willem-Alexander, aan het videobellen geslagen. Ze deden dit met verschillende instanties en organisaties in heel Nederland. Ook het Maastrichtse Ziekenhuis Maastricht UMC+ kon werd verrast door een videogesprek met de leden van het Koninklijk Huis.

14:40 – Politie maakt einde aan Koningsdagfeest

De Groningse politie heeft een einde gemaakt aan een feest. Er waren tientallen mensen bijeengekomen om te feesten.

13:45 – 538 Koningsdag

Vanmiddag, vanaf 15:00, heeft Radio538 een fantastische line-up voor je klaarstaan! Live te zien op SBS6, TV538 en te luisteren op 538.nl natuurlijk!

13:15 – Het nieuwe Wilhelmus is geschreven!

Tsja, het is toch een unieke dag. Dus misschien wordt het dan ook gewoon tijd om een uniek volkslied te hebben? Richard heeft in ieder geval al eentje in gedachten! Heb jij ook een herschreven tekst op het Wilhelmus? Laat het ons vooral weten!

13:10 – We blijven lekker thuis

Natuurlijk kan een dag als deze niet zomaar voorbij gaan. Daarom zijn veel mensen de hele ochtend al bezig met de echte Oudhollandse spelletjes. Gewoon in kleine kring, thuis. Koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen. Het zijn er maar een aantal om even op te noemen.

13:05 – Warmste Koningsdag ooit

Het is de warmste Koningsdag ooit. Het record van de allereerste Koningsdag werd aan het begin van de middag verbroken. Echter is het niet de warmste 27 april ooit, deze werd gemeten voordat Willem-Alexander aantrad als Koning der Nederlanden.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

13:00 – Het is stil, heel stil

Tot zover lijkt deze bijzondere editie van Koningsdag, Woningsdag, goed te verlopen. Het is over het algemeen vrij rustig overal, mensen lijken zich goed aan de gestelde afspraken te houden. Her en der is op de stoep een kleedje te vinden, om toch een soort vrijmarkt te creëren. Ga je nog neuzen naar kleedjes? Denk wel om de regels die zijn gesteld door het kabinet. Houd te allen tijde anderhalve meter afstand. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon online, bij onder andere Marktplaats, virtuele kleedjes bekijken!

12:10 – Extreem rustig op het spoor

Er wordt gehoor gegeven aan de oproep van de Nederlandse Spoorwegen. Het is vandaag zelfs rustiger dan de afgelopen zondagen in het treinvervoer. Ook blijkt uit de camerabeelden dat de stations vrijwel volledig uitgestorven zijn.

12:00 – Drive-in Tompouce winkel

Dennis Goemans, bakker in Heemskerk, had al verwacht dat het druk zou worden op het gebied van tompoucen. Hij opende daarom een tijdelijke drive-in. Zo kunnen de klanten mooi in de auto blijven zitten en is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

10:45 – Veelal muziek van Nederlandse bodem op de radio

Vandaag zal er veelal muziek van Nederlandse bodem op de Nederlandse radiozenders te horen zijn. Waar begin April radiostations aangaven dit absoluut niet te willen doen, is vandaag de perfecte dag om dit toch te doen. Onder andere Radio 538, 100% NL en de zenders van de NPO draaien voornamelijk muziek van Nederlandse bodem. Dit om de Nederlandse artiesten een hart onder de riem te steken.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

10:30 – Het Wilhelmus door het volk

Op veel plekken werd gehoor gegeven aan de oproep van Oranjeverenigingen om Het Wilhelmus te zingen of te spelen om 10:00. Zo ook hier aan de Smallepadsgracht in Amsterdam:

10:10 – Wij zijn er de hele dag door

Natuurlijk zijn wij de hele dag door aanwezig om jullie op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op deze unieke dag. Zorg er in ieder geval alvast voor dat je een drankje klaar hebt staan om 16:00. Om 16:00 zal het Nationale proostmoment plaats vinden!

10:00 – Opening Woningsdag door Willem-Alexander

Willem-Alexander bedankt het Concertgebouworkest voor het Wilhelmus en de invulling daarvan. Daarnaast geeft de Koning aan dat hij hoopt dat dit de laatste Koningsdag ooit was waarbij iedereen thuis moet blijven. Daarnaast bedankt hij iedereen die gewerkt heeft aan het online platform koningsdagthuis.nl.

Ook stond de Koning even stil bij het Coronavirus en de manier waarop we hier mee omgaan.

“Geniet ervan, op afstand maar samen.”

10:00 – Het Koninklijk gezin poseert voor het paleis

09:45 – Volkslied en toespraak Willem-Alexander vanaf 10:00

Verschillende Oranjeverenigingen roepen online op om om 10:00 het Wilhelmus te zingen of spelen. Aansluitend zal de koning een toespraak houden op televisie, welke te zien is op NPO1.

09:15 – Hoe creatief ben jij? Stuur jouw creaties in via Twitter of mail!

Van tekeningen tot handpoppen en van knutsels tot gehaakte figuren. Hoe creatief ben jij op deze koningsdag? Stuur jouw creaties in naar @TrendingThom of per mail naar thom@trending.nl en wie weet komt jouw creatie voorbij op ons liveblog!

08:50 – Toch op de vrijmarkt staan? Het kan!

Natuurlijk zitten we met z'n allen thuis vandaag te genieten van Woningsdag. En dat heeft ook zeker zo zijn voordelen voor de mensen die anders op de vrijmarkt zouden gaan staan. Je kunt online op verschillende plekken je kleedje uitleggen en gewoon doorgaan met de verkoop. Zo heeft Marktplaats een apart onderdeel van de website ingericht voor vandaag. Vrijmarktplaats.

En eerlijk is eerlijk, het scheelt nogal wat gekoukleum! Voor zowel verkoper als koper zo op de vroege ochtend!

08:45 – Nederland is creatief!

Op het internet komen tal van creatieve beelden voorbij van Nederlanders die toch íets moeten doen tijdens Koningsdag/Koningsnacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelf gehaakte koninklijke familie?

 

08:30 – Lange rijen om tompoucen te kopen

Natuurlijk houden we allemaal rekening met de anderhalvemetersamenleving. Het zorgt echter wel voor historisch lange rijen bij gebakszaken. Maar hoe eet je zo'n tompouce nou eigenlijk?

08:15 – Online of via radio alsnog naar een Koningsdagfestival!

Natuurlijk is het balen dat je op dit moment thuis zit. Het liefst was je, net als al die andere Nederlanders, flink aan het feest vieren. Maar om je tegemoet te komen hebben verschillende organisaties leuke alternatieven voor vandaag op de planning staan. Tussen 11:30 en 22:00 kun je bij Radio 2 een flink aantal artiesten live horen.

Ook Q-music en Radio 538 hebben een flink aantal artiesten gestrikt voor een leuk feestje. Wij zijn benieuwd!

08:00 – Om 10:00 zingen en spelen we massaal het Wilhelmus!

07:55 – De eerste Tweeters vragen zich nu al af hoe de koning deze dag door gaat komen

07:50 – Koningsnacht verlopen zonder noemenswaardige incidenten

Koningsnacht is, naar alle verwachting, verlopen zonder noemenswaardige incidenten. Er zijn geen grote illegale feesten georganiseerd en zoals het nu lijkt zijn er geen mensen aangehouden tijdens een koningsnacht zonder feest.

07:45 – Welkom op ons liveblog

Vandaag is het Woningsdag. Hoe Nederland dit viert? Je leest er alles over in ons liveblog! Heb jij je online kleedje al uitgerold voor de vrijmarkt van vandaag of is er iets dat je met ons wilt delen? Misschien komt het wel voorbij in ons liveblog, stuur ons gerust een e-mail!

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.