in

Japan wil nog dit jaar een robotbasis op de maan!

Japan is van plan naar de maan te gaan en er een basis te bouwen. Hoe? Met robots natuurlijk! Het Japanse Aerospace Exploration Agency (JAXA) is samen met de Verenigde Staten en Rusland bezig een nieuw ruimtestation te bouwen welke in een baan om de maan zal komen. Als alles volgens plan verloopt zal het dit jaar al operationeel zijn. JAXA is ook druk bezig met een basis voor op de maan. Deze zal gebouwd worden door robots.

Project Lunar Base

Het project is als drie jaar bezig in samenwerking met de Kajima Corporation (een bouwbedrijf) de Universiteit van Kyoto, de Electro-Communications Universiteit en het Shibaura Institute of Technology.

Het huidige plan bestaat uit vier stappen. De eerste is het klaarmaken van modules waar mensen kunnen wonen. De tweede stap graven naar de benodigde diepte voor het inbouwen van de module. De derde stap het installeren van de module en als vierde stap een beschermend schild wat de mensen beschermen zal tegen meteorietinslagen en radiatie. Dit om te voorkomen dat er zuurstoflekken ontstaan bij een eventuele inslag van een meteoriet.

Bekijk ook:
Wat zijn de meest bedreigde diersoorten?

Het testen van de technologie

Veel van de automatische of op afstand gecontroleerde techniek voor de ontwikkeling is gemaakt door Kajima en heeft de naam A4CSEL gekregen. Om het concept te bewijzen zijn veel van de operaties gesimuleerd op de Kajima testlocaties. Er is onder andere een 7 ton zware graafmachine welke op afstand bediend kan worden maar ook volledig autonoom kan werken.

De machine kan zelf locatie en richting bepalen met instrumenten aan boord. Mocht er menselijke tussenkomst gewenst zijn kan er op afstand bediend worden. Ook zijn er speciale communicatie technologieën aan boord om vertragingen (in de communicatie) zo veel mogelijk tegen te gaan.

Instructies kunnen vanaf de aarde in 2 seconde naar de werkplek op de maan gestuurd worden. Hierdoor kan er zo is de verwachting zelfs indien er een vertraging in de communicatie is van acht seconde nog doorgewerkt worden.

Extra aandacht is er besteed aan het synchroon laten werken van de technologie omdat er voor het bouwen van de basis meerdere machines aan het werk moeten. De uitkomst van de simulatie is tot op heden zeer positief.

Bekijk ook:
Nieuw programma op RTL 4: De Verraders

Verschillende opdrachten zijn feilloos uitgevoerd en routine operaties zijn herhaaldelijk probleemloos verlopen. Rijden over specifieke afstanden en het afstellen is op afstand gelukt. Volgens JAXA is hiermee bewezen dat er zonder bemanning een basis op de maan gebouwd kan worden.

Grote dromen

De basis is niet de enige droom van de Japanners. Toyota is bezig met de ontwikkeling van een rover welke op watercellen zal rijden. Deze zal naar verwachting in 2029 klaar zijn. De bedoeling is dat de rover vier passagiers kan vervoeren en tevens als woonunit kan dienen. De afstand die de rover kan overbruggen moet op ongeveer 10.000 km uitkomen.

Andere bedrijven zoals Japan Airlines en Tokyo Broadcasting Holdings helpen mee met de financiering van de missie. Hierdoor zal het niet ondenkbaar zijn dat er reclameborden zullen opduiken op het maanlandschap.

Voor meer over wetenschap en technologie kijk hier!

Geschreven door Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Kids vast op brekend ijs van een enorm meer


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Mafkees laat gewicht van 15 kg op zijn ballen vallen