Flora en fauna floreren in Venetie na corona lockdown

0 Shares

Wie wel eens in Venetië is geweest kan het beamen. Het water in de vele drukbevaren kanalen zag er niet uit en was meestal een donkere troebele bende. Tot de Italiaanse overheid strenge maatregelen nam in het kader van de bestrijding van het coronavirus. De rust keerde terug, geen gondels op het water en de natuur kreeg een kans om optimaal te herstellen.

Broedende eenden in de stad

Hoe dramatisch de lockdown ook is voor de Italiaanse bevolking, voor de natuur was het een lichtpuntje. Immers, de toeristen bleven weg en bewoners bleven thuis. Dit had tot gevolg dat het water in de kanalen weer helderblauw kleurde en dat het op verschillende plaatsen weer krioelt van de vissen, zwanen, aalscholvers en zwartgekleurde waterraven. Het normaal drukbezochte Piazzale Roma is nu zelfs een broedplaats geworden voor eenden, die zich daar helemaal op hun gemak voelen door de hervonden rust.

Nadenken over de toekomst

Het herstel van alle flora en fauna zet mensen ook aan het denken, want hoewel men reikhalzend uitziet naar de terugkeer van de toeristen, is men zich er nu ook van bewust dat er in de voorgaande jaren toch wel wat verkeerd is gegaan. Het gaat er nu om dat er wordt nagedacht over hoe de balans kan worden gevonden tussen het welzijn van de stad en al haar bewoners en het toerisme.

Niet alles is wat het lijkt

Overigens zijn er ook her en der foto’s en video’s opgedoken waarin gesuggereerd wordt dat er nu ook dolfijnen in de Venetiaanse kanalen rondzwemmen. Niets is echter minder waar. Deze beelden blijken gefotoshopt en zijn op zo’n 750 kilometer afstand gemaakt, in de haven van Cagliari op het eiland Sardinië.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.