hyperloop test passagiers
Saved Read later
Deel dit bericht

Eerste Hyperloop test met passagiers succesvol

Voor het eerst heeft de Hyperloop van het bedrijf Virgin passagiers vervoerd. Twee medewerkers mochten aan boord om het voertuig te testen terwijl er passagiers aan boord waren. De Hyperloop legde in 15 seconden 500 meter af op een test locatie in het Amerikaanse Nevada. Het is de bedoeling dat de Hyperloop uiteindelijk een maximumsnelheid van meer dan 1000 kilometer per uur krijgt.

Hyperloop passagiers test

Volgens Virgin is de eerste test met menselijke passagiers een historisch moment. Er zijn al ongeveer 400 tests uitgevoerd met de Hyperloop, maar deze waren allemaal zonder passagiers. Een van de twee passagiers was Sara Luchian. Zei vertelde aan BBC dat de reis goed is verlopen en het niet voelde alsof zij in een achtbaan zat. Het was vooral opwindend en de twee passagiers voelden zich na de rit niet ziek.

Maximum snelheid Hyperloop

De Hyperloop is niet zomaar een trein. Het is een vacuümtrein die een maximumsnelheid zou moeten krijgen van 1200 kilometer per uur. Hiermee zou je binnen 30 minuten van Los Angeles naar San Francisco moeten kunnen. Een traject van 550 kilometer wat met het vliegtuig 1 uur en 10 minuten zou duren, en met de auto maar liefst 5 uur en 50 minuten. Om het even naar ons eigen kikkerlandje te brengen: je zou binnen 15 minuten van Amsterdam naar Eindhoven moeten kunnen. Het model wat nu getest is had een capsule voor twee personen, maar er zouden volgens Virgin ook treinen komen met plek voor 28 mensen. Daarnaast is het de bedoeling dat de Hyperloop ook gebruikt kan worden voor goederenvervoer.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Hyperloop in Nederland

In Nederland is er ook een team bezig met de ontwikkelingen van de Hyperloop. Het European Hyperloop Center wordt in Groningen gebouwd en zal naar verwachting in 2022 afgerond zijn. Wanneer de bouw klaar is, is het de bedoeling dat er een baan is van 3 kilometer lang waarop de Hyperloop op hoge snelheid getest kan worden. Het was nog even afwachten of het EHC in Groningen zou komen of in Zeeland, maar Groningen zou een gunstigere locatie zijn. Zo kunnen onze Duitse buren ook makkelijk naar het testcentrum kunnen. Tevens is Groningen al toonaangevend op het gebied van slimme mobiliteit. Denk hierbij aan het mobiliteitsinnovatiecentrum Hive.mobility.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.