in

CoolCool

Eerste Hyperloop test met passagiers succesvol

De Hyperloop legde in 15 seconden 500 meter af, maar moet uiteindelijk 1200km/u bereiken

hyperloop test passagiers

Voor het eerst heeft de Hyperloop van het bedrijf Virgin passagiers vervoerd. Twee medewerkers mochten aan boord om het voertuig te testen terwijl er passagiers aan boord waren. De Hyperloop legde in 15 seconden 500 meter af op een test locatie in het Amerikaanse Nevada. Het is de bedoeling dat de Hyperloop uiteindelijk een maximumsnelheid van meer dan 1000 kilometer per uur krijgt.

Hyperloop passagiers test

Volgens Virgin is de eerste test met menselijke passagiers een historisch moment. Er zijn al ongeveer 400 tests uitgevoerd met de Hyperloop, maar deze waren allemaal zonder passagiers. Een van de twee passagiers was Sara Luchian. Zei vertelde aan BBC dat de reis goed is verlopen en het niet voelde alsof zij in een achtbaan zat. Het was vooral opwindend en de twee passagiers voelden zich na de rit niet ziek.

Maximum snelheid Hyperloop

De Hyperloop is niet zomaar een trein. Het is een vacuümtrein die een maximumsnelheid zou moeten krijgen van 1200 kilometer per uur. Hiermee zou je binnen 30 minuten van Los Angeles naar San Francisco moeten kunnen. Een traject van 550 kilometer wat met het vliegtuig 1 uur en 10 minuten zou duren, en met de auto maar liefst 5 uur en 50 minuten. Om het even naar ons eigen kikkerlandje te brengen: je zou binnen 15 minuten van Amsterdam naar Eindhoven moeten kunnen. Het model wat nu getest is had een capsule voor twee personen, maar er zouden volgens Virgin ook treinen komen met plek voor 28 mensen. Daarnaast is het de bedoeling dat de Hyperloop ook gebruikt kan worden voor goederenvervoer.

Bekijk ook:
De kaashack: bedreigen hackers de levering van ons dagelijks brood(beleg)?

Hyperloop in Nederland

In Nederland is er ook een team bezig met de ontwikkelingen van de Hyperloop. Het European Hyperloop Center wordt in Groningen gebouwd en zal naar verwachting in 2022 afgerond zijn. Wanneer de bouw klaar is, is het de bedoeling dat er een baan is van 3 kilometer lang waarop de Hyperloop op hoge snelheid getest kan worden. Het was nog even afwachten of het EHC in Groningen zou komen of in Zeeland, maar Groningen zou een gunstigere locatie zijn. Zo kunnen onze Duitse buren ook makkelijk naar het testcentrum kunnen. Tevens is Groningen al toonaangevend op het gebied van slimme mobiliteit. Denk hierbij aan het mobiliteitsinnovatiecentrum Hive.mobility.

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 dingen die je niet wist over Chlamydia

Week 45 Nieuwsquiz