in

Duizenden boa’s schrijven vandaag geen boetes uit

Boa’s in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en andere gemeenten doen mee

boa's actievoeren

In tientallen steden zullen mensen vandaag alleen een waarschuwing krijgen van boa’s in plaats van een boete. Dat is het gevolg van de actie die zij vandaag voeren. Eerder gebeurde dit al in Amsterdam, nu is het de beurt aan Rotterdam, Den Haag, Utrecht en een aantal andere gemeenten.

Boa’s voeren actie

De actie zou een signaal moeten zijn naar CDA-minister Grapperhaus. De minister weigert de boa’s uit te rusten met een wapenstok en pepperspray. Grapperhaus is ervan overtuigd dat het geweldsmonopolie bij de politie moet blijven. De minister pleit wel voor meer bodycams bij boa’s, dit zou afschrikwekkend moeten werken.

Overleg

Morgen komen de bonden en minister bij elkaar voor een overleg dat al gepland was voordat de acties begonnen. Maandag zal de tweede kamer er ook over spreken. Actievoerders lopen vandaag een ‘surveillance’ rond het Binnenhof. Tijdens hun ronde zullen zij flyers uitdelen aan voorbijgangers.

De vraag naar meer verdedigingsmiddelen doet al langer de rondte, maar is sinds Hemelvaartsdag noodzakelijk volgens hun. Op die dag is er een collega ernstig mishandeld.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe gezond is druivensuiker?

olifant vermoord

Zwangere olifant vermoord met explosieve ananas