boa's actievoeren
Saved Read later
Deel dit bericht

Duizenden boa’s schrijven vandaag geen boetes uit

In tientallen steden zullen mensen vandaag alleen een waarschuwing krijgen van boa's in plaats van een boete. Dat is het gevolg van de actie die zij vandaag voeren. Eerder gebeurde dit al in Amsterdam, nu is het de beurt aan Rotterdam, Den Haag, Utrecht en een aantal andere gemeenten.

Boa's voeren actie

De actie zou een signaal moeten zijn naar CDA-minister Grapperhaus. De minister weigert de boa's uit te rusten met een wapenstok en pepperspray. Grapperhaus is ervan overtuigd dat het geweldsmonopolie bij de politie moet blijven. De minister pleit wel voor meer bodycams bij boa's, dit zou afschrikwekkend moeten werken.

Overleg

Morgen komen de bonden en minister bij elkaar voor een overleg dat al gepland was voordat de acties begonnen. Maandag zal de tweede kamer er ook over spreken. Actievoerders lopen vandaag een ‘surveillance' rond het Binnenhof. Tijdens hun ronde zullen zij flyers uitdelen aan voorbijgangers.

De vraag naar meer verdedigingsmiddelen doet al langer de rondte, maar is sinds Hemelvaartsdag noodzakelijk volgens hun. Op die dag is er een collega ernstig mishandeld.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

982

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.