madeleine mccann verdachte
The KTPHorg/Flickr
Saved Read later
Deel dit bericht

Duitse politie heeft ‘bijna genoeg bewijs’ om arrestatie te maken voor verdwijning Madeleine McCann

Na 13 jaar onderzoek, en 13 jaar niks, heeft de Duitse politie nu eindelijk een verdachte in beeld voor de verdwijning van Madeleine McCann. Het gaat om een 43-jarige man met een strafblad vol seksuele criminaliteit tegen vrouwen en kinderen. Hij zou één uur voor haar verdwijning een telefoontje hebben gepleegd in het vakantiepark.

Verdachte Madeleine McCann

Wie is de verdacht in de Madeleine McCann zaak? De man wordt niet met zijn naam genoemd, maar hij zit sinds december vorig jaar achter tralies voor seksuele mishandeling in Praia da Luz. Dit gebeurde 18 maanden voordat het meisje uit haar bed was meegenomen. Hij zou bij de 72-jarige vrouw ingebroken hebben en een touw meegenomen hebben om haar vast te binden.

De man heeft kort, blond haar en is ongeveer 1,82. Hij wordt gelinkt aan een 1980 VW T3 Westfalia campervan – die een paar dagen vóór de verdwijning in het park stond – en een 1993 Jaguar XJR6 met Duits kentekenplaat. De Britse politie heeft ook twee telefoonnummers vrijgegeven. Het eerste telefoonnummer is waarschijnlijk van de verdachte, de tweede van iemand die als getuige wordt benoemd. Het gaat om de telefoonnummers (+351) 912 730 680 en (+351) 916 510 683. Informatie over deze telefoonnummers tijdens de lente en zomer van 2007 kunnen cruciaal bewijs zijn in de zaak. Iedereen die denkt dat hij of zij informatie kan bieden kan contact opnemen via operation.grange.met.police.uk of bellen met 020 7321 9251. Er is een beloning beschikbaar van 10.000 euro voor informatie wat leidt tot de veroordeling van deze man.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

De Jaguar is één dag na de verdwijning op een andere naam gezet. Ook zou de verdachte recent de Madeleine McCann verdwijning besproken hebben in een online chatroom. Hoewel de zaak officieel nog een vermist persoon betreft, gaat de politie er naar aanleiding van de nieuwe verdachte ervan uit dat Madeleine McCann vermoord is. De politie bekijkt de zaak nu vanaf twee kanten: de eerste mogelijkheid is dat de verdachte een seksuele reden had voor de ontvoering. De tweede mogelijkheid is dat het om een inbraak ging en hij het meisje meenam nadat hij haar alleen zag liggen.

Reactie Kate en Gerry McCann

De ouders van Madeleine McCann laten weten dat zij nooit hoop zullen verliezen dat ze Madeleine McCann levend zullen vinden. Toch is het ook welkom als er uiteindelijk blijkt dat zij vermoord is, alhoewel ze dat pas geloven wanneer er een lichaam gevonden is. De ouders willen na een lange zoektocht gewoon hun rust vinden en weten wat er met hun kleine meisje is gebeurd. Hun dochter zou nu 17 jaar oud geweest zijn.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.