Dit weekend: kans op zeer onstuimig weer 12
Dit weekend: kans op zeer onstuimig weer
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit weekend: kans op zeer onstuimig weer

We hebben de afgelopen dagen mogen genieten van tropisch weer met temperaturen die daarbij horen. Het was warm en broeierig weer. Het aanstaande weekend betalen we de prijs hiervoor, lijkt het. Het KNMI waarschuwt voor hevige onweersbuien en meldde gisteren zelfs dat er wel eens een tornado zou kunnen opduiken. Dat laatste lijkt niet langer het geval gelukkig maar wat mogen we wel verwachten?

Hevige onweersbuien in de afgelopen nacht

Het heeft vannacht al op een flink aantal plaatsen hevig geonweerd. Omdat er een kans bestaat dat er hevige hagelbuien en windstoten kunnen voorkomen heeft het KNMI code geel afgegeven. In de ochtend breekt de zon door op veel plaatsen en kan het broeierig warm worden. In de loop van de middag ontstaan er boven het zuiden van ons land nieuwe onweersbuien.

Supercellen en tornado 

Gisteren zei het KNMI dat er zelfs zeer plaatselijk een tornado zou kunnen ontstaan maar daar lijkt nu geen sprake meer van te zijn. Het KNMI hield rekening met het zwaarste type onweer. In zo’n bui kunnen supercellen ontstaan die een tornado kunnen veroorzaken. Die kunnen ontstaan als de windsnelheden en de richting in de bovenlaag heel erg afwijken van die in de onderlaag. In een tornado roteren de windrichtingen om elkaar heen. De kans op een tornado lijkt nu niet langer het geval omdat de onweersbuien minder zwaar zullen zijn dan eerst gedacht, maar je weet nooit zeker wat er tijdens een onweersbui ontstaat, aldus het KNMI.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Bijzondere weerssituatie volgens het KNMI

Wij hebben op dit moment te maken met een heel bijzondere weerssituatie zegt het KNMI. In de zomer horen onweersbuien bij het weerbeeld, maar we krijgen nu te maken met wel heel extreme onweersbuien. Zaterdag keert de rust weer terug boven ons land en voelt het lekker aan met een temperatuur tussen de 19 en 24 graden. Het is dan een prima dag om het huis even door te luchten met koelere lucht.

Volgende week koeler weer 

Zondag krijgen we geregeld de zon te zien maar moet er ook rekening gehouden worden met regen en onweersbuien. Na het weekend zakt de temperatuur weer naar normale waarden voor de tijd van het jaar. Er zullen dan periode zijn met zon en regen. De temperaturen liggen dan tussen de 20 en 24 graden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

904

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.