in

Babbeltruc is een grote plaag voor 55-plussers

Meer dan een kwart van hen heeft hier last van

Babbeltrucs, ontzettend vervelend en lastig. Meer dan een kwart van de ouderen in Nederland heeft er mee te maken. Vanwege schaamte doen deze mensen vaak geen aangifte. Maar hoe kunnen we dit probleem toch terugdringen?

Twintig procent daadwerkelijk opgelicht

Van de 25% van de ouderen die te maken heeft gehad is ruim 20% ook daadwerkelijk opgelicht. Met tal van smoesjes babbelen de babbeltrucers er flink op los. Maar daarnaast was in 7% van alle gevallen sprake van dreiging met geweld. Van meterstanden opmeten tot pakketjes binnen afleveren, het komt allemaal voor. Onlangs was er een bende actief die langs kwam om bloed af te nemen.

Schrikbarend hoge aantallen

Het KBO-PCOB, dat het onderzoek naar slachtoffers van babbeltrucs deed, zegt geschrokken te zijn van de hoge aantallen. Het is nu aan wijkagenten om extra alert te zijn. Daarnaast is het een kwestie van hopen tot meer mensen aangifte gaan doen van deze praktijken.

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reactieve stikstof is een wonderlijk goedje

Je huis (en tuin) weer helemaal klaar voor het nieuwe jaar