De ideale gameruimte inrichten doe je zó! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De ideale gameruimte inrichten doe je zó!

In Nederland gamen naar schatting 7,6 miljoen mensen dagelijks. Dit kan een spelletje op een smartphone zijn, maar kan ook een spelletje op één van de vele gameconsoles zijn. Ook spelen er anno 2023 nog steeds veel mensen een spelletje op hun PC.

Ben je zelf ook een fervente liefhebber van gamen? En zou je graag in een ideale setting je lievelingsgames op je PC kunnen spelen? Dan is het aan te raden om een gameruimte in je woning in te richten. Daarvoor volg je het beste onderstaande tips op.

Tip 1: zorg voor een fijn bureau

Het is allereerst belangrijk om een fijn bureau aan te schaffen. Dit bureau moet de juiste hoogte hebben, moet van de gewenste kwaliteit zijn en moet ook nog groot genoeg zijn.

Mocht je een fanatieke gamer zijn, biedt een zit sta bureau mogelijk uitkomst. De gehele dag zitten is namelijk niet goed voor je lichaam. Door voor zo’n zit sta bureau te kiezen, kun je het zitten en staan op een fijne manier combineren. Dit komt je gezondheid alleen maar ten goede.

Tip 2: zorg voor een fijne bureaustoel

Het is ook belangrijk om voor een fijne bureaustoel te zorgen. Deze stoel moet ook in hoogte verstelbaar zijn en moet perfect bij het bureau passen. Het advies is om voor een heuse gamestoel te kiezen. Bij een gamestoel kopen moet je goed naar de verstelmogelijkheden kijken, maar ook naar de uitstraling. Je wilt uiteraard wel een fraaie gameruimte hebben.

Spreekt een gamestoel je om welke reden dan ook niet helemaal aan? Dan heb je twee mogelijkheden: je hebt de keuze om te kiezen voor een normale bureaustoel of te kiezen voor een racestoel. Een dergelijke racestoel is met name ideaal als je racegames speelt, zoals Gran Turismo of F1.

Tip 3: zorg voor voldoende daglicht

Een gameruimte wordt al snel geassocieerd met een donkere ruimte. In een donkere ruimte kun je wellicht beter gamen, maar dit is niet bevorderlijk voor je gezondheid. Het is voor je lichaam en brein namelijk goed om in contact met zonlicht te komen.

Zorg daarom in je gameruimte voor voldoende daglicht. Dit doe je bijvoorbeeld door voor de juiste raamdecoratie te kiezen. Met onder meer jaloezieën kun je het in je gameruimte lekker donker maken, maar je kunt ook zonlicht naar binnen laten schijnen.

Tip 4: investeer in een goede gameconsole

Wil je nog meer plezier aan het gamen beleven? Dan is het advies om in een goede gameconsole te investeren. Wellicht is het een idee om een nieuwe game PC samen te stellen. Of het is wellicht een idee om de nieuwste PlayStation te bestellen.

Wat voor jou de beste gameconsole is, hangt van je persoonlijke voorkeuren af. Daarbij heb je ook nog met je lievelingsgames te maken. Het is namelijk niet zo dat elke games op elke gameconsole te spelen zijn. Maar goed, dat hoeven we jou waarschijnlijk niet te vertellen.De ideale gameruimte inrichten doe je zó! 14

Tip 5: kleed de gameruimte leuk aan

Tot slot is het advies om de gameruimte op een leuke manier aan te kleden. Dit doe je bijvoorbeeld met leuke accessoires op je bureau. Of heb je een vensterbank die enigszins kaal is? Zet dan leuke accessoires op deze vensterbank.

Op dit gebied kun je echt alle kanten op. Bepaal daarom voor jezelf welke accessoires je leuk vindt. Probeer hierbij ook te bepalen welke accessoires het beste bij jouw gameruimte past. Mogelijk is merchandise te koop van de games die je het liefste speelt. Dat vormt absoluut een leuke aanvulling op je gameruimte!

Bekijk ook:
10 Old school games die nog steeds razend populair zijn

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.