Zo zorg je dat jouw tuin klaar is voor de zomer 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo zorg je dat jouw tuin klaar is voor de zomer

De zomer begint er alweer aan te komen, en dat betekent dat we bijna weer lekker in het zonnetje kunnen genieten in onze eigen tuin. Maar er moet nog een hoop gebeuren voordat dit mogelijk is. De tuin moet nog opgeruimd worden, schoongemaakt en het kan ook geen kwaad om de boel een beetje op te fleuren! Wij helpen jou graag bij dat laatste gedeelte en leggen jou uit hoe je jouw tuin zomer-klaar kunt maken.

Tuin schoonmaken

Waarschijnlijk ziet jouw tuin er op dit moment uit als een echte winter-tuin. Misschien ligt er wel allerlei speelgoed in de tuin die de kinderen alleen tijdens de winter gebruiken, maar er zullen zeker weten blaadjes, onkruid en misschien zelfs mos in de tuin opgedoken zijn. Voordat je optimaal kunt genieten is het belangrijk om jouw tuin schoon te maken en dit allemaal te verwijderen. Het meeste onkruid kun je gewoon met de hand eruit trekken, maar het liefst wil je de wortel ook meenemen zodat je zeker weet dat je over twee weken niet nog een keer aan de slag moet. Daarnaast is het belangrijk om alle dode planten te verwijderen of te snoeien zodat deze opnieuw kunnen groeien. Ook moet al het mos verwijderd worden zodat het er weer netjes uitziet en je niet kan uitglijden. Dit kun je gemakkelijk doen met een hogedrukreiniger. Binnen een paar uurtjes kun je jouw tuin weer helemaal netjes maken.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Tuin indelen

Als je tuin eenmaal schoongemaakt is, is het leuk om de tuin ook een beetje gezellig te maken. Dit hoeft niet altijd gedaan te worden met lichtjes, want die zie je in de zomermaanden toch nauwelijks in werking. Een mooie tuinset kan al een hoop veranderen. Zo ziet de tuin er gezellig uit, en heb je bovendien ook een leuk plekje in de tuin om te genieten van de zon en gezellig te kletsen met elkaar. Een drankje en een hapje erbij en je hebt alles wat je nodig hebt voor die gezellige zomeravonden.

tuin inrichten

Veel mensen, en vooral vrouwen, willen in de zomer niets liever dan lekker luieren in de zon en een beetje bruin worden. Als je eenmaal in de zon zit zal je vanzelf bruin worden, of met een beetje pech rood, maar je wilt natuurlijk wel dat het er een beetje mooi uitziet en goed verdeeld is. Een ligstoel is dan de ideale keuze. Eerst neem je lekker een duik in het opgezette zwembad, om vervolgens even lekker te zonnen in jouw nieuwe ligstoel. Natuurlijk kun je de ligstoel ook gewoon in de schaduw zetten als de zon voor jou iets te warm is.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Decoratie

Een beetje decoratie kan ook geen kwaad. Vaak wordt er gedacht aan lichtjes in een tuin maar, zoals we al eerder zeiden, zie je hier helaas niet veel van als het zo lang licht is. Wat dacht je ervan om die groene vingers eens tevoorschijn te halen en een paar mooie bloemen in de tuin te plaatsen? Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om een paar leuke beeldjes, schilderijen of foto’s op te hangen aan de schutting. Hoe dan ook, we weten zeker dat jouw tuin straks de gezelligste tuin van de straat is!

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.