in ,

Wat gebeurt er als wereldwijd de stroom uitvalt?

Dat brengt een schok teweeg

We denken er niet bij na, maar elektriciteit is wereldwijd van levensbelang. We gebruiken het dagelijks. Van het verlichten van de straat tot de operatiekamers in het ziekenhuis, elektriciteit is verbonden met onze maatschappij, en het functioneren ervan. Maar wat als de stroom wereldwijd uitvalt? Wat gebeurt er dan? Hieronder lees je het huiveringwekkende scenario.

Internet valt uit

Onze hele infrastructuur is aangesloten op het internet. Digitale verkeersborden werken niet meer, de administratie van bedrijven verdwijnt en simpele zaken zoals het gebruik van je telefoon of laptop worden gereduceerd tot een minimum, want een smartphone is niet slim zonder internet. Bellen wordt sowieso een probleem, want de centrales liggen plat. Pinautomaten werken niet meer, het openbaar vervoer ligt plat, de beurzen zullen instorten en webshops zullen omvallen. Kortom, de hele economie zal crashen zonder stroom.

Duisternis

Als wereldwijd de stroom uitvalt dan zijn we gehuld in duisternis, althans, als de zon ondergaat. Straatlantaarns branden niet meer, in de huizen wordt het donker en al het kunstmatige licht zal verdwijnen. Zodra de zon ondergaat zullen we eeuwen terug de tijd in gaan en verlichting maken met kaarsen en vuurtjes. Heel gezellig misschien, maar ook erg primitief, en dat zijn we niet meer gewend.

Elektrische apparaten worden nutteloos

Simpele dingen, zoals je telefoon opladen, je elektrische tandenborstel gebruiken of die nieuwe Tesla opladen gaat niet meer. Maar ook alle gebruiksvoorwerpen die je zo vanzelfsprekend vindt, zoals de koelkast, het koffiezetapparaat, de oven en bijvoorbeeld een oplaadbare vibrator zijn compleet nutteloos geworden. Maar ook in het ziekenhuis zullen grote problemen ontstaan, net zoals in supermarkten, distributiecentra en andere bedrijven. Deze logistieke problemen zullen we voelen bij het doen van boodschappen.

Terug naar de 19de eeuw

Als wereldwijd de stroom uitvalt dan worden we meteen terug geslingerd naar de 19de eeuw. Onze behoefte moeten we doen in emmers, want het water wordt door elektrische pompen aangedreven. We zetten weer olielampen in huis en bereiden onze maaltijd op een kolenstoof. Elektriciteit is zo verweven met onze manier van leven dat we er niet bij nadenken wat voor gevolgen het zou hebben als het verdwijnt. En als dat gebeurt dan hopen we maar dat Thomas Edison vanaf een wolk meekijkt, en een lichtje op de wereld laat schijnen.

Geschreven door Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Op jezelf wonen: dit komt er allemaal bij kijken

Hoe jouw mening ertoe doet in de modewereld