Wat gebeurt er als wereldwijd de stroom uitvalt? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat gebeurt er als wereldwijd de stroom uitvalt?

We denken er niet bij na, maar elektriciteit is wereldwijd van levensbelang. We gebruiken het dagelijks. Van het verlichten van de straat tot de operatiekamers in het ziekenhuis, elektriciteit is verbonden met onze maatschappij, en het functioneren ervan. Maar wat als de stroom wereldwijd uitvalt? Wat gebeurt er dan? Hieronder lees je het huiveringwekkende scenario.

Internet valt uit

Wat gebeurt er als wereldwijd de stroom uitvalt? 18

Onze hele infrastructuur is aangesloten op het internet. Digitale verkeersborden werken niet meer, de administratie van bedrijven verdwijnt en simpele zaken zoals het gebruik van je telefoon of laptop worden gereduceerd tot een minimum, want een smartphone is niet slim zonder internet. Bellen wordt sowieso een probleem, want de centrales liggen plat. Pinautomaten werken niet meer, het openbaar vervoer ligt plat, de beurzen zullen instorten en webshops zullen omvallen. Kortom, de hele economie zal crashen zonder stroom.

Duisternis

Als wereldwijd de stroom uitvalt dan zijn we gehuld in duisternis, althans, als de zon ondergaat. Straatlantaarns branden niet meer, in de huizen wordt het donker en al het kunstmatige licht zal verdwijnen. Zodra de zon ondergaat zullen we eeuwen terug de tijd in gaan en verlichting maken met kaarsen en vuurtjes. Heel gezellig misschien, maar ook erg primitief, en dat zijn we niet meer gewend.

Bekijk ook:
Vloerrobots: De slimme manier voor moeiteloos onderhoud

Elektrische apparaten worden nutteloos

Wat gebeurt er als wereldwijd de stroom uitvalt? 19

Simpele dingen, zoals je telefoon opladen, je elektrische tandenborstel gebruiken of die nieuwe Tesla opladen gaat niet meer. Maar ook alle gebruiksvoorwerpen die je zo vanzelfsprekend vindt, zoals de koelkast, het koffiezetapparaat, de oven en bijvoorbeeld een oplaadbare vibrator zijn compleet nutteloos geworden. Maar ook in het ziekenhuis zullen grote problemen ontstaan, net zoals in supermarkten, distributiecentra en andere bedrijven. Deze logistieke problemen zullen we voelen bij het doen van boodschappen.

Terug naar de 19de eeuw

Wat gebeurt er als wereldwijd de stroom uitvalt? 20

Als wereldwijd de stroom uitvalt dan worden we meteen terug geslingerd naar de 19de eeuw. Onze behoefte moeten we doen in emmers, want het water wordt door elektrische pompen aangedreven. We zetten weer olielampen in huis en bereiden onze maaltijd op een kolenstoof. Elektriciteit is zo verweven met onze manier van leven dat we er niet bij nadenken wat voor gevolgen het zou hebben als het verdwijnt. En als dat gebeurt dan hopen we maar dat Thomas Edison vanaf een wolk meekijkt, en een lichtje op de wereld laat schijnen.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?
Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.