Visgraat PVC vloeren: 5 weetjes over deze interieurtrend
Saved Read later
Deel dit bericht

Visgraat PVC vloeren: 5 waardevolle weetjes over deze trend

Visgraat vloeren zijn eigenlijk altijd trendy. Helaas zijn houten visgraat vloeren ook duur en bewerkelijk in onderhoud. Daar is nu een oplossing voor. Visgraat PVC vloeren zijn één van dé interieurtrends van 2023. Daarom delen wij 5 weetjes over de visgraat PVC vloer.

1. Visgraat PVC vloeren zijn niet van echte visgraatvloeren te onderscheiden

Een dure houten visgraatvloer herken je makkelijk door de nerf in de vloer en de voelbare houtstructuur. Door het toepassen van een speciale techniek, het zogenaamde embossing, zijn visgraat PVC vloeren tegenwoordig ook te koop met dezelfde voelbare houtstructuur. Dankzij moderne printtechnieken is het ook mogelijk om een PVC visgraat vloer met nerf te leveren. Zo zijn er geen uiterlijke verschillen met een houten visgraatvloer meer. Uiteraard is het wel mogelijk om een gladde visgraat PVC vloer te kiezen.

2. Visgraat PVC vloeren zijn geschikt voor natte en koude ruimtes

De originele houten visgraat vloeren zijn door het materiaal moeilijk te gebruiken in vochtige en natte ruimtes. Dat is zonde, want juist in een mooie badkamer kan een houtlook zorgen voor een extra natuurlijke uitstraling. Doordat PVC goed tegen water en vocht kan zijn visgraat PVC vloeren bij uitstek geschikt voor de zogenoemde natte ruimtes in huis. Als er water op de vloer komt of wanneer je in de keuken iets morst kun je jouw visgraat vloer van PVC makkelijk schoon maken met een droge dweil of doek.

Bekijk ook:
Vloerrobots: De slimme manier voor moeiteloos onderhoud

Let op! Gebruik geen schuurspons. Een schuurspons kan door de scherpe structuur de beschermlaag poreus maken.

Daarnaast biedt het gebruik van PVC voor een visgraatvloer nog een voordeel. PVC is warmte- en koude geleidend. Daarmee is een visgraat PVC vloer ook te gebruiken met vloerverwarming en vloerkoeling.

3. Visgraat PVC vloeren voor een modern en klassiek interieur

Je kunt kiezen voor een zogenoemde kleine visgraat of grote visgraat. De kleine visgraat, ook wel traditionele visgraat genoemd, is een visgraat in het formaat 60×12 cm of kleiner. Zoals de naam al zegt kies je met een kleine visgraat voor een vloer met een klassieke(re) uitstraling. Deze kun je eventueel nog benadrukken met een band en bies. Op onderstaande foto zie je het effect van band (de zwarte lijn) en bies (buiten de lijn) in combinatie met een PVC visgraat.

Visgraat PVC vloeren met band en bies

Een grote visgraat, ook wel walvis visgraat genoemd, heeft een afmeting van 15×722 cm of 76 cm lengte. Zo'n visgraat PVC vloer geeft vaak een meer landelijke of robuuste uitstraling die goed past bij een modern of industrieel interieur.

Jouw persoonlijke visgraat PVC vloer samenstellen

Door de kleine en grote visgraat af te wisselen, te spelen met reliëf, nerf en kleuren en/of verschillende gradaties van matheid te gebruiken kun je jouw visgraat PVC vloer helemaal conform jouw persoonlijke smaak ontwerpen. Zo creëer je een unieke vloer die past bij jouw individuele stijl. Zo kun je bijvoorbeeld de woonkamer voorzien van een natuurlijke, lichte, kleine visgraat PVC vloer en die uit laten lopen in een grote visgraat PVC vloer met felle tinten voor de kinderkamer of juist een warmere tint om een intieme sfeer in de badkamer te creëren. Zie jij jezelf al genieten?

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Tip: combineer het idee van een visgraat PVC vloer met onze andere tips om jouw huis gezelliger te maken.

4. Visgraat PVC vloeren zijn onderhoudsarm en slijtvast

Goede visgraat PVC vloeren zijn geschikt voor woongebruik en projectmatig gebruik in kantoren of winkels. Een slijtlaag van 0,55 mm is dan zeker aan te bevelen. Qua onderhoud volstaat het om de vloer regelmatig te stofzuigen. Bij zwaar vuil op de vloer (bijvoorbeeld iemand die binnen loopt met vuile schoenen) kun je een droge dweil en speciaal schoonmaakmiddel voor visgraat PVC vloeren gebruiken. Het opschuren, oliën en lakken dat nodig is voor houten visgraatvloeren kun je dus vergeten.

5. Visgraat PVC vloeren zijn verrassend goedkoop

Zoals we zagen is het onderhoud van een visgraat PVC vloer al makkelijker en goedkoper dan dat van een houten visgraat vloer, maar door het materiaal zijn ook de aanschaf en het materiaal veel goedkoper. Wil jij je laten inspireren? Kijk dan snel verder en laat je verrassen door de lage prijs van een in visgraat PVC vloeren gespecialiseerde vloerenwinkel.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.