Trap renoveren: hoe gaat dit in zijn werk? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Trap renoveren: hoe gaat dit in zijn werk?

Ben je niet meer tevreden met de huidige trap in je woning? Het is niet langer noodzakelijk om de trap in zijn totaliteit te vervangen. Je kunt tegenwoordig namelijk voor een traprenovatie kiezen.

Het renoveren van je trap biedt tal van voordelen:

  • Compleet andere uitstraling. Door je trap naar wens te laten renoveren, creëer je een compleet andere uitstraling. Deze uitstraling is niet alleen op trap zelf van invloed, maar ook op je gehele woning.
  • Je maakt de trap veiliger. Door de jaren heen zijn slimme extra’s voor trappen bedacht, waaronder anti-slip treden. Door je trap nu van een renovatie te voorzien, maak je je trap hiermee een stuk veiliger.
  • Een renovatie is zo gepiept. Het renoveren van een trap hoeft niet al te lang te duren. In veel gevallen is de trap binnen 1 á 2 werkdagen volledig gerenoveerd. Je hoeft dus niet langere tijd in een verbouwhuis te wonen.
  • Je kunt op veel manieren een trap renoveren. Bij een trap renovatie heb je onwijs veel mogelijkheden. Op basis van het soort trap kun je uit veel stijlen, kleuren en andere mogelijkheden kiezen.
  • Het is een vrij goedkope optie. Een hele nieuwe trap kopen is vrij duur, maar dit geldt niet voor een traprenovatie. Voor een traprenovatie ben je veel minder geld kwijt.
Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Hoe kun je je trap laten renoveren?

Wil je graag je trap laten renoveren? En daarmee van bovenstaande voordelen plus een verhoogde woningwaarde profiteren? Dan zou je onderstaande stappen moeten doorlopen.

Stap 1: bepalen wat je wilt

Het is allereerst zaak dat je gaat bepalen wat je wilt. Hiervoor moet je goed naar je wensen kijken, maar ook naar je trap. Bij een open trap bekleden heb je andere mogelijkheden dan bij het bekleden van een dichte trap.

Overigens hoef je niet te kiezen voor het bekleden van een open of dichte trap. Je kunt er ook voor kiezen om de trap opnieuw te laten schilderen. Of om de trap van overzettreden te voorzien. In veel gevallen is het bekleden van een open of dichte trap wel erg mooi.

Het advies is om goed naar de rest van je woning te kijken. Het is namelijk prachtig als je je trap volledig kunt integreren in je woning. En daarmee een fraai geheel kunt creëren.

Stap 2: op zoek naar een geschikt renovatiebedrijf

Een trap renoveren is iets waar je een specialist voor in moet schakelen. Ga daarom op zoek naar een geschikte specialist bij je in de buurt. Vraag bij meerdere bedrijven een offerte op, zodat je een goede prijsvergelijking kunt maken.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Hiervoor moet je uiteraard wel weten wat je precies wilt. Weet je dat nog niet zeker? Dan kan een goed bedrijf je van het juiste advies voorzien.

Stap 3: de trap voorbereiden

Heb je een geschikt renovatiebedrijf gevonden? En heb je een datum ingepland waarop het bedrijf langskomt? Dan is het zaak om de trap alvast voor te bereiden. Mogelijk kun je zelf al de trap schuren. Of de oude trapbedekking van de trap afhalen.

Doe dit altijd in overleg met de specialist. Door zelf iets te doen, kun je kosten besparen. Maar, dit kost uiteraard wel tijd en vraagt om een fysieke inspanning. Het is dus aan jou om te bepalen of je deze stap wel of niet opvolgt.

Stap 4: de trap laten renoveren

Uiteindelijk is de dag aangekomen. De dag waarop het bedrijf bij je langskomt om de trap naar wens te renoveren. Dit is veelal binnen 1 á 2 werkdagen gepiept, waarna je van een compleet nieuwe trap geniet. Inclusief alle hierboven benoemde voordelen.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.